La Diputació de Barcelona aporta 905.000 euros per a la reordenació dels equipaments de salut de Ciutat Vella : Servei de Premsa

La Diputació de Barcelona aporta 905.000 euros per a la reordenació dels equipaments de salut de Ciutat Vella

28/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han formalitzat avui la signatura de l’addenda del conveni de col·laboració d’aquest organisme per a la reordenació dels equipaments de salut del districte de Ciutat Vella.

 

Aquest acord suposa l’aportació de 905.000 euros de la Diputació de Barcelona al projecte, presentat el 9 de gener passat, de millora i reordenació dels equipaments de salut del districte de Ciutat Vella que suposa, entre d’altres beneficis, l’increment de 1.500 metres quadrats d’equipaments d’aquest àmbit al barri del Raval de Barcelona i el trasllat definitiu del Centre d’Atenció i Seguiment Baluard.

A l’acte de signatura del conveni hi ha assistit també el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, i la Delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta.

El conveni té com a objectiu la col·laboració de la Diputació en els projectes de millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes de Ciutat Vella que suposen una transformació urbana i social del districte del districte per tal de donar d’una major qualitat de vida als seus habitants.

La reordenació d’equipaments –en què també hi ha participat la conselleria de Salut de la Generalitat— implica el trasllat del Centre d’Atenció i Seguiment Baluard a l’espai que ocupa actualment el Centre d’Urgències d’Atenció Primària Perecamps (CUAP Perecamps), situat a Avda. Drassanes 13-15, un trasllat que es farà efectiu un cop el CUAP Perecamps s’hagi traslladat a un nou edifici del carrer Sant Oleguer, 17. En aquest mateix edifici també s’ubicaran els serveis de Malalties de Transmissió Sexual, Malalties Tropicals i Unitat de Tuberculosi que ara són al CAP de Drassanes (aquesta operació l’assumirà el CatSalut).

Un cop alliberat l’equipament del CUAP Peracamps (traslladat de l’avinguda Drassanes al carrer Sant Oleguer), s’adequarà i es procedirà al trasllat del Centre d’Atenció i Seguiment Baluard en aquest espai, de 500 metres quadrats. L’equipament que ara ocupa el CAS Baluard quedarà totalment alliberat.





Paraules clau

Alcalde Trias/