Nou Barris i la Fundació Engrunes signen un conveni per a la inserció i contractació de 14 veïns del districte en situació d’atur i risc d’exclusió social : Servei de Premsa

Nou Barris i la Fundació Engrunes signen un conveni per a la inserció i contractació de 14 veïns del districte en situació d’atur i risc d’exclusió social

18/01/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Nou Barris i la Fundació Engrunes han signat un conveni de col•laboració per a la inserció i contractació de 14 persones en situació d’atur i en risc d’exclusió que faran tasques de manteniment i embelliment del mobiliari urbà. Aquest conveni contempla que el districte de Nou Barris aporti una subvenció econòmica de 158.000 euros i la Fundació Engrunes un total de 39.500 euros. Per tant, en total, el projecte comptarà amb 197.500 euros de pressupost i tindrà lloc fins al 31 de desembre de 2015.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha explicat que “aquest conveni va en la línia de treballar en un dels eixos essencials de les polítiques del govern municipal que és la creació d’ocupació” i ha afegit que “gràcies a aquesta iniciativa es contractarà a gent de Nou Barris en situació d’atur cronificat per poder treballar al mateix districte en el manteniment del mobiliari urbà”.

Per a cobrir aquestes 14 places es prioritzarà a les persones majors de 45 anys amb experiència en oficis relacionats amb neteja i manteniment de mobiliari i/o espai urbà, per desenvolupar les tasques d’oficials dintre del projecte i que els pugui permetre el recuperar i mantenir els hàbits de treball i els coneixements professionals. També els joves que accedeixen per primera vegada a un contracte de treball o amb molt poca vida laboral, per tal que la seva participació al projecte pugui servir per adquirir hàbits de treball i uns coneixements professionals en l’àmbit del manteniment de mobiliari urbà.

Aquestes persones realitzaran també formació en prevenció de riscos laborals, pintura, paleteria i d’altres rams del sector que siguin necessaris, tal i com estipula la legislació actual. Els candidats seran derivats pels diferents serveis d’informació, orientació i inserció sociolaboral existents al Districte, a partir dels usuaris dels diferents serveis i projectes ocupacionals desenvolupats pel Districte.

El projecte es durà a terme en quatre zones territorials d’actuació:

– Zona Nord: Vallbona, Torre Baró i Ciutat Meridiana.
– Zona centre Alta: Canyelles, Roquetes, Trinitat Nova.
– Zona centre Baixa: Guineueta, Verdum i Prosperitat.
– Zona Sud: Can Peguera, Porta, Turó de la Peira, Vilapicina i la Torre Llobeta.

Els participants en aquest projecte obtindran coneixements de peons, peons especialistes, oficials de primera i de segona. A més, se’ls hi farà un acompanyament, seguiment social i avaluació continuada del procés o itinerari d’inserció individual; el treball i la formació activa com a eines d’inserció sociolaboral.

A més de la posada en marxa d’aquest Projecte Pilot d’inserció sociolaboral de Manteniment Urbà, el projecte té d’altres objectius com són:

– Crear una Xarxa Promotora d’empresa Social d’Interès General al districte de Nou Barris per consolidar un model de cooperació público-privada interessat en cercar espais de treball i d’ocupació adreçats als col•lectius més vulnerables.
– Generar noves oportunitats de treball i de desenvolupament professional i empresarial al territori en col•laboració entre la iniciativa privada i el sector públic.
– Capacitar professionalment a persones amb dificultats d’inserció de Nou Barris mitjançant un contracte laboral. Treball, formació i acompanyament que millori la seva ocupabilitat.
– Millorar l’estat de manteniment del mobiliari urbà.
– Aconseguir el reconeixement ciutadà dels participants i la sensibilització dels veïns i veïnes del barri vers la cura i manteniment de l’espai urbà i la sostenibilitat, com a elements potenciadors de la convivència i el civisme.
– Establir les bases tècniques de l’activitat d’un servei de neteja específic de cartells, adhesius, pintades i grafits en caixes de serveis situades a l’espai públic que pugui consolidar-se en la creació de nous projectes empresarials.

Aquest conveni s’emmarca dins de l’estratègia del govern municipal del districte de Nou Barris de lluitar contra l’exclusió social i facilitar als seus ciutadans en situació d’atur les màximes oportunitats per a la reincorporació al món laboral.





Paraules clau

la Fundació Engrunes/ Nou Barris/