Comencen les obres d’una promoció d’habitatge públic al sector de Can Batlló : Servei de Premsa

Comencen les obres d’una promoció d’habitatge públic al sector de Can Batlló

17/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció de la primera de les diverses promocions d’habitatge públic que es construiran al sector de Can Batlló.

Es tracta dels 26 habitatges destinats a afectats urbanístics, i en dret de superfície, situats al carrer Constitució número 31, edifici que tindrà també 40 places d’aparcament. L’edifici ha estat projectat per l’equip format per les arquitectes Joana Ayxendri i Pilar Salinas. El pressupost de les obres és d’uns 4.228.108 € (IVA inclòs).

Els habitatges, amb una superfície d’entre 52 i 89 m2, seran d’1, 2, 3 i 4 dormitoris. En concret, n’hi haurà 2 d’un dormitori, 8 de dos dormitoris, 12 de 3 dormitoris i 4 de 4 dormitoris. El termini d’execució de les obres es preveu d’uns 19 mesos.

 

 

A més de la promoció del carrer Constitució, el PMHB construirà més habitatges protegits al sector de Can Batlló. En concret, el segon trimestre de 2015 està previst l’inici de les obres d’una nova promoció al carrer Parcerisa, 4-6. L’edifici constarà també de 26 habitatges en dret de superfície.

En total a Can Batlló hi ha 6 solars previstos per a la construcció d’habitatge protegit. A més de les dues promocions del PMHB, durant el 2015 començaran també les obres als solars cedits a dues cooperatives d’habitatge, una de 33 pisos que gestiona l’empresa Sogeur al carrer Constitució, i que està a punt per iniciar obres, i una altra de 37 pisos de la Cooperativa La Col. Finalment quedarà pendent el desenvolupament de dos solars, un d’ells situat al carrer constitució i el segon al carrer Parcerisa, on es preveuen dues promocions de 178 pisos, a Parcerisa, i 130 pisos més a Constitució, encara pendents de definir el promotor.

A les promocions públiques se sumaran dues promocions d’habitatge lliure, situades totes dues al Camí de la Cadena. En total, per tant, està previst un parc d’habitatge nou de 1.100 pisos, dels quals 430 seran de promoció pública, i 670 de mercat lliure.

 

En marxa les obres d’urbanització i perllongament del carrer Parcerisa, situat al perímetre de Can Batlló, al barri de la Bordeta

En paral·lel, la setmana passada van començar les obres d’urbanització al carrer Parcerisa, un dels carrers de l’entorn de Can Batlló que serà perllongat i remodelat per integrar-se millor a la nova urbanització del recinte. L’obra preveu urbanitzar el carrer Parcerisa des del Carrer Constitució fins a la Gran Via. El tram des del carrer Quetzal fins la Gran Via s’ha d’obrir de nou, aprofitant el traçat del Camí de la Cadena. Aquesta actuació al barri de la Bordeta suposa una inversió de 2,3 milions d’euros.

 

Enllaços relacionats

Imatge 1/3
Imatge 2/3
Imatge 3/3





Paraules clau

can batlló/