Barcelona dóna el primer impuls per crear una cooperativa de finançament per al Tercer Sector : Servei de Premsa

Barcelona dóna el primer impuls per crear una cooperativa de finançament per al Tercer Sector

11/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, han signat un acord de col•laboració per a la posada en marxa de Finan3, una cooperativa de serveis financers per a les entitats socials de Catalunya, impulsada per la Taula del Tercer Sector i les federacions que en formen part.

 

 

En el marc d’aquest conveni, el consistori aportarà 150.000 euros en total entre 2014 i 2016, el que representa un 37% de l’import global per a la implementació del Pla d’Actuació de Finan3 durant aquest trienni.

La segona tinenta d’alcalde ha destacat que “les entitats del tercer sector juguen un paper important i cabdal per garantir la qualitat de vida de les persones”. És per aquest motiu que “com a societat és necessari enfortir el Tercer Sector amb nous instruments i estructures de gestió especialitzades per tal que puguin donar resposta als nous reptes als que han de fer front en el dia a dia aquestes entitats”, ha apuntat Recasens.

L’objectiu és crear un mecanisme financer específic per al Tercer Sector a Catalunya que garanteixi la viabilitat de les entitats socials que actualment es veuen afectades pel context de crisi econòmica. En aquest sentit, es constituirà a més un fons solidari i un servei d’acompanyament financer que servirà per centralitzar les necessitats de les entitats.

D’aquesta manera, a través Finan3 s’oferirà assessorament expert per definir les possibilitats de millora de la gestió econòmica, diagnosticar les necessitats de finançament en cada cas i actuar d’interlocutors amb les entitats financeres. Així mateix, es comptarà amb un servei de consultoria per donar suport a aquells que vulguin emprendre nous projectes o activitats.

També es crearà un fons solidari, que se sustentarà amb aportacions bàsiques i aportacions solidaries de les entitats sòcies al capital de la cooperativa -aquest serà el Fons Solidari-, per donar resposta a les dificultats de tresoreria. Per tant, el Fons permetrà complementar les garanties financeres que aquestes entitats necessiten aportar per poder accedir a finançament bancari.

A més, es preveu crear una xarxa de col•laboradors estable formada per professionals, consultors i assessors especialitzats en economia social i del tercer sector, així com formalitzar acords amb entitats financeres de la banca ètica i social per facilitar l’accés al crèdit a aquelles entitats socials sòcies amb més dificultats d’obtenir finançament.





Paraules clau

atenció a les persones/