L’alcalde Trias celebra “la millora de l’atenció primària” que suposarà l’obertura del CAP Magòria-Bordeta : Servei de Premsa

L’alcalde Trias celebra “la millora de l’atenció primària” que suposarà l’obertura del CAP Magòria-Bordeta

10/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha celebrat avui la millora que suposarà l’obertura del nou Equip d’Atenció Primària (EAP) Barcelona Bordeta-Magòria per als 30.000 veïns d’aquests barris del districte de Sants-Montjuïc. L’edifici, de més de 3.200 metres quadrats, ha estat inaugurat avui per l’alcalde i el conseller de Salut, Boi Ruiz. A l’acte hi ha assistit també la delegada de Salut, Cristina Iniesta, i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí.

 

Durant la visita, l’alcalde ha destacat la importància de comptar amb “serveis de gran qualitat com aquests a Barcelona. Això vol dir que la ciutat atén les necessitats de les persones”, ha dit.

Per Trias, la nova instal·lació “millora l’atenció a la salut dels usuaris i també les condicions dels professionals que hi treballen”. Aquestes instal·lacions milloren de manera significativa l’antic CAP, que datava de l’any 1998 i que durant el 2006 es va ampliar (aproximadament 715 m2) amb una estructura modular prefabricada.

L’import total de l’obra i l’equipament ha estat de 5.027.747 euros. Aquest nou centre, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), ha estat possible gràcies a un conveni entre la Generalitat, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

“Amb l’obertura d’aquest nou centre, Generalitat, Ajuntament i Consorci de Salut seguim complint el nostre objectiu comú de millorar la xarxa d’equipaments sanitaris a la ciutat”, ha dit l’alcalde, que ha recordat que malgrat les dificultats econòmiques del moment, s’ha fet una inversió molt important per construir els equipaments sanitaris que necessita la ciutat”.

Segons Trias, en el context de crisi que estem vivint, “s’ha de seguir donant prioritat a l’atenció sanitària, i Barcelona treballa amb aquesta premissa, posant en primer lloc la inversió en polítiques socials per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones”, ha conclòs.

L’equip que hi presta els serveis d’atenció primària de salut està format per metges de medicina familiar i comunitària, pediatria, personal d’infermeria, odontologia, treball social i personal d’atenció a la ciutadania. Aquest conjunt de professionals presta serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària, en el marc del sistema públic de salut, i per tant, accessible i gratuït per a tota la ciutadania.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Bordeta-Magòria/ CAP/ Sants-Montjuic/