Els premis EmprenedorXXI guardonen l’empresa Devicare, acompanyada per Barcelona Activa en el procés de creació : Servei de Premsa

Els premis EmprenedorXXI guardonen l’empresa Devicare, acompanyada per Barcelona Activa en el procés de creació

05/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’empresa Devicare és una de les guanyadores dels Premis EmprenedorXXI 2014, la iniciativa per a projectes d’innovació que organitza “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, conjuntament amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’ENISA (Empresa Nacional d’Innovació). L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, hi participa com a organitzador a Catalunya. A l’acte de lliurament, celebrat aquest divendres al CaixaForum de Barcelona, hi ha participat la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, així com el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, entre d’altres.

Durant l’entrega, Recasens ha afirmat que els “premis com aquests demostren que Barcelona és un referent en talent, creativitat i emprenedoria, i el Govern municipal treballa fort perquè la capital catalana estigui en la lliga de ciutats que volen competir per ser líders en aquests àmbits”. “Estem creant un ecosistema favorable per l’impuls de l’emprenedoria a través d’una estratègia que potencia els sectors de futur, com les noves tecnologies mòbils, on volem aprofitar la capacitat d’atracció i les inversions que ens ofereix tenir-ne la capitalitat mundial”, ha afegit la tinenta d’alcalde.

Devicare ha resultat co-guanyadora de la categoria “emprens”, que reconeix les millors empreses de recent creació, amb menys de dos anys en el mercat. Aquesta empresa catalana, que va rebre el suport de Barcelona Activa en el seu procés de creació, es dedica al desenvolupament de productes innovadors per al diagnòstic, monitorització, seguiment i tractament domiciliari de litiasi renal. Aquesta malaltia, també anomenada urolitiasi o nefrolitiasi, està causada per la presència de càlculs o pedres a l’interior dels ronyons o de les vies urinàries.

Aquest projecte ja va resultar guardonat en l’edició catalana dels premis EmprenedorXXI, i també en l’última edició de BioEmprenedorXXI, una iniciativa conjunta de Barcelona Activa, “la Caixa” i Biocat. Es tracta d’un programa de creació d’empreses innovadores i amb alt potencial de creixement en l’àmbit de les ciències de la vida.

Devicare ha compartit distinció amb la gallega Torus, de l’àmbit de les comunicacions i noves tecnologies. Com a guanyadores de la categoria “emprens”, Devicare i Torus han obtingut una dotació econòmica de 20.000 euros cadascuna, que es sumen als 5.000 € i la beca per a l’Ignite Fast Track, que van obtenir com a guanyadors autonòmics de Catalunya i Galícia, respectivament. Per la seva banda, VOptica, Orache i Smartick han obtingut els premis de la categoria “creixes”, dirigida a projectes empresarials en fase de creixement.





Paraules clau

emprenedoria/ EmprenedorXXI/