L’alcalde Trias afirma que Barcelona ha estat la Capital Europea del Voluntariat 2014 gràcies a l’important moviment associatiu de la ciutat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que Barcelona ha estat la Capital Europea del Voluntariat 2014 gràcies a l’important moviment associatiu de la ciutat

04/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda l’acte cloenda de Barcelona, Capital Europea del Voluntariat 2014. A l’acte hi ha participat, entre d’altres, Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família; el comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí; Eva Hambach, presidenta del Centre Europeu del Voluntariat; i Francina Alsina, presidenta Federació Catalana del Voluntariat.

 

15944936931_1d18f00fca_z

L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament, s’emmarca en la celebració del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra demà 5 de desembre. Trias ha afirmat que amb la celebració d’aquest dia els governs i les administracions fan públic el seu reconeixement a la important tasca que els voluntaris i voluntàries fan a tot el món.

Durant l’acte s’ha lliurat el Premi Voluntariat 2014, que atorga la Generalitat de Catalunya, a la Fundació Gresol Projecte Home Catalunya. L’alcalde els ha felicitat per la “tasca altruista i encomiable” que desenvolupa aquesta entitat des de fa 18 anys, ajudant moltes persones a superar els seus problemes amb les drogues i poder encarar el futur amb optimisme i confiança. Trias també a felicitat els representats de la ciutat de Lisboa, per la seva designació com Capital Europea del Voluntariat 2015, a la que també optaven Basilea i Nàpols; així com al Centre Europeu del Voluntariat per la creació d’aquesta capitalitat, “una oportunitat de promoure els valors i la importància del voluntariat” i ha afegit que “Barcelona ha ostentat aquest títol amb orgull durant tots aquests mesos”.

L’alcalde també ha tingut paraules d’agraïment per la Federació Catalana del Voluntariat Social i a la Federació d’Associacions de Voluntaris de la Caixa, que van impulsar la candidatura de Barcelona a la Capitalitat Europea del Voluntariat 2014, i per totes les entitats i associacions que van donar-hi suport.

Xavier Trias ha explicat que Barcelona ha estat la Capital Europea del Voluntariat 2014 “gràcies a l’important moviment associatiu de la ciutat”. Durant aquests mesos s’han organitzat molts actes que han tingut en el voluntariat, la participació i la responsabilitat social com a eix conductor. Com ha assenyalat, “Barcelona no hauria pogut aconseguir molts dels seus èxits sense l’ajut i la col·laboració dels nostres voluntaris i voluntàries”.

L’alcalde ha posat en valor la tasca que cada dia fan milers de persones, que dediquen el seu temps al voluntariat en àmbits que són cabdals per la societat, sovint ajudant els col·lectius més vulnerables de la ciutat i ha destacat els valors que caracteritzen el voluntariat: “la solidaritat, el compromís, la responsabilitat social, l’altruisme i el treball en equip”. Trias ha finalitzat la seva intervenció afirmant que amb l’acte d’avui “Barcelona clou la Capitalitat Europea del Voluntariat 2014, i contribuïm a donar més visibilitat a l’acció i els valors del voluntariat. Tanquem aquest any amb satisfacció però tenim nous reptes: ser cada any la capital dels voluntaris i seguir lluitant”.

En acabar l’acte, els assistents han baixat a la plaça Sant Jaume per poder contemplar la projecció d’un mapping a la façana de l’Ajuntament dedicat al Voluntariat. El mapping es projectarà avui a partir de les 20:00 hores, i demà a partir de les 19:00 hores, i cada vint minuts fins a les 22:30 hores.





Paraules clau

Alcalde Trias/ voluntariat/