L’alcalde Trias afirma que la feina dels investigadors i la implicació de la societat fan de Barcelona una ciutat de referència en la lluita contra la Sida : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que la feina dels investigadors i la implicació de la societat fan de Barcelona una ciutat de referència en la lluita contra la Sida

25/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Xavier Trias ha refermat el compromís de Barcelona en la lluita contra la Sida i ha remarcat la importància de la implicació de tothom per arribar més lluny en els avenços per tractar aquesta malaltia. L’alcalde Trias ha afirmat que Barcelona és “una ciutat de referència en la lluita contra la Sida amb investigadors de primera línia i amb una societat civil implicada de manera molt activa”.

Xavier Trias ha remarcat “el compromís de Barcelona de seguir molt present en aquesta lluita amb accions pròpies i donant suport a iniciatives de les entitats perquè estem convençuts que junts arribarem més lluny”. En aquest context, l’alcalde ha afirmat que amb iniciatives com la Gala de la Sida, dirigida per Miguel Bosé, “fem un pas més per contribuir a la sensibilització i a la prevenció, i per potenciar la investigació sobre aquesta malaltia”. “Els avenços són evidents i tenim motius per l’esperança però això no vol dir que haguem vençut la malaltia i, per això, no podem baixar la guàrdia”, ha dit l’alcalde.

La Fundació Lluita contra la Sida, que encapçala el doctor Bonaventura Clotet, ha creat aquest any els premis “Barcelona AIDS Awards”, distingits amb una escultura de Jaume Plensa. L’alcalde Trias ha lliurat un dels dos guardons al president d’honor de la Fundació Bancaria “La Caixa, Josep Vilarasau, en reconeixement a l’Obra Social “la Caixa” per la seva trajectòria perseverant al llarg de 20 anys en el suport a la investigació de la Sida. L’altre guardó l’ha recollit el doctor Bruce Walker, professor de Harvard i director del Ragon Institute al MIT de Boston. Professor adjunt de medicina a la Universitat de KwaZulu-Natal, a Sudàfrica, Walker fa 25 anys que treballa per combatre la malaltia.





Paraules clau

Alcalde Trias/ sida/