L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per expropiar l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, de la Barceloneta : Servei de Premsa

L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per expropiar l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, de la Barceloneta

22/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per tal d’expropiar l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, situat al barri de la Barceloneta. La Comissió de Govern de dimecres passat va aprovar inicialment el pla especial que habilita l’Ajuntament a modificar el planejament per tal de qualificar aquest edifici com a equipament de titularitat pública, ja que actualment té la qualificació d’equipament sense determinar, i per tant, pot ser també un equipament privat.

El pla especial aprovat inicialment restarà un mes en exposició pública i posteriorment, un cop resoltes les al·legacions que es puguin presentar, haurà de passar el tràmit d’aprovació definitiva al plenari l’Ajuntament.

Un cop aprovat definitivament el planejament, l’Ajuntament impulsarà l’inici de l’expedient d’expropiació de l’edifici. Ho farà amb caràcter d’urgència, atès el mal estat de conservació pels anys d’abandonament, i per la necessitat d’equipaments que presenta el barri de la Barceloneta.

Aquest expedient d’expropiació es desenvoluparà independentment del litigi obert per determinar la propietat de l’edifici, que encara està en marxa.

El Districte de Ciutat Vella té intenció de rehabilitar l’immoble, que presenta un estat força deteriorat pel desús dels últims anys, i tornar-lo al barri de la Barceloneta com a equipament públic.

A través d’un procés de participació amb les entitats i els veïns es podrà determinar quins usos se li donen a aquest espai, llargament reivindicat pel veïnat.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ja va anunciar a principis de 2014 la intenció del govern d’adquirir l’edifici de l’antiga Cooperativa del Segle XX, donant resposta així a una vella reivindicació del veïnat de la Barceloneta.

En una primera instància, el Districte va intentar negociar la compra de l’edifici, però la titularitat de l’immoble es troba en situació de litigi des de l’any 2012, quan es va dissoldre l’antiga cooperativa i es va produir un desacord entre els antics propietaris.

L’opció de l’expropiació permet l’Ajuntament tirar endavant el projecte de recuperació de l’edifici independentment del procés judicial que mantenen els privats per determinar qui n’és propietari.





Paraules clau

Antiga Cooperativa del Segle XX/