L’alcalde es compromet a oferir als ciutadans propostes educatives i de lleure que transmetin els valors de la inclusió, la solidaritat i la cohesió social : Servei de Premsa

L’alcalde es compromet a oferir als ciutadans propostes educatives i de lleure que transmetin els valors de la inclusió, la solidaritat i la cohesió social

15/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha participat aquest migdia a l’acte de cloenda del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que enguany s’ha celebrat a Barcelona. La primera edició d’aquest esdeveniment es va celebrar l’any 1990 precisament a Barcelona i 24 anys després ha retornat amb una clara vocació d’aprofundir en l’important treball que ciutats de tot el món han realitzat durant aquestes dues dècades.

 

15174849183_1c27523a38_z

 

Durant la cloenda, l’alcalde ha explicat que durant el congrés “s’han analitzat i compartit experiències i propostes perquè les ciutats del món siguin cada vegada més educadores, més inclusives, amb més benestar i qualitat de vida” i ha afegit “ciutats que promouen la solidaritat, el respecte i l’interès pel bé comú, entre totes les persones que hi conviuen”.

Trias ha afirmat que el congrés “ha estat molt fructífer gràcies al coneixement i les experiències que hem compartit durant aquests dies” i ha posat en valor que “les ciutats que han signat aquesta declaració es comprometen a dur a terme polítiques proactives i preventives per afavorir la inclusió”.

“Nosaltres farem apostes fermes amb l’objectiu d’eliminar les causes de l’exclusió” ha afirmat Trias, “ens comprometem a desenvolupar encara més l’educació, oficial o no oficial, al llarg de la vida”. L’alcalde ha refermat que “ens comprometem a oferir a tots els ciutadans les propostes educatives, culturals, esportives i d’oci que transmeten els valors de la inclusió, de la solidaritat i de la cohesió social”.

Finalment, Trias ha expressat la seva satisfacció perquè Rosario (Argentina) sigui la seu del XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores i els ha ofert tot el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona en tot el que necessitin per tal de contribuir a l’èxit del proper Congrés.





Paraules clau

alclade trias/ CIutats Educadores/ educació/