Xavier Trias afirma que el Born és un barri singular, amb una gran història, que ha fet una important aposta de futur : Servei de Premsa

Xavier Trias afirma que el Born és un barri singular, amb una gran història, que ha fet una important aposta de futur

12/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha presidit l’acte de lliurament de la 2a edició del Premi Born Comerç acompanyat pel regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs. L’alcalde de Barcelona ha agraït a l’Associació de Comerciants del Born i la Ribera la seva tasca perquè des de la seva creació, l’any 2011 “esteu dinamitzant el sector comercial i lligant comerç, barri, història i cultura, fent una gran contribució al dinamisme econòmic i social del barri”.

L’alcalde Trias ha felicitat als dos guardonats de la nit, “sou un gran exemple a seguir, pel vostre esforç i esperit de superació” ha dit. Trias ha destacat de l’Escola Bressol del Nen Jesús “els valors afectius, educatius i familiars que heu transmès a milers d’infants durant tots aquests anys, i que us han convertit en un referent al barri”. I de Custo Dalmau – ha recollit el premi el seu germà, David Dalmau- “per ser un dels primers grans creadors de la ciutat que van apostar pel Born”.

L’alcalde ha remarcat que el Born és barri singular, amb una gran història, que ha fet una important aposta de futur, i ha reblat: “Un barri que es posiciona entre els primers barris creadors de tendències a tot el món”. Trias ha agraït la feina, l’esforç i la il·lusió de la gent del barri, les associacions, les entitats i els comerços per haver apostat i transformat el Born i la Ribera. Trias ha destacat que Barcelona té un model comercial propi, “un comerç urbà de proximitat, que fomenta l’activitat econòmica, la creació de llocs de treball i la cohesió social als nostres barris”.

El Premi Born Comerç és una iniciativa de l’Associació de Comerciants del Born i la Ribera, Born Comerç, per distingir i reconèixer la tasca d’aquelles persones, empreses i entitats que han ajudat al desenvolupament i el posicionament del Born com a barri de referència en l’àmbit comercial a Barcelona i també a nivell internacional. Té dues categories:

– Premi Born Comerç Ciutat, que reconeix la trajectòria d’aquelles persones entitats o empreses que han contribuït al desenvolupament i posicionament del Born i de la ciutat de Barcelona, així a la seva projecció. Enguany el guardonat ha estat el dissenyador i empresari Custo Dalmau.

– Premi Born Comerç Entorn que reconeix la trajectòria d’aquelles persones, entitats o empreses del Born que han contribuït al desenvolupament i posicionament del Born, així com la seva millora. L’Escola Bressol del Nen Jesús del carrer Montcada ha rebut aquest guardó. És una guarderia de gran tradició en el barri que enguany celebra el seu 125è aniversari.





Paraules clau

Alcalde Trias/ born/ comerç/ mercat/ mercats/