Alcalde Trias: “El Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu és un exemple que sumant esforços es poden fer grans coses” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “El Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu és un exemple que sumant esforços es poden fer grans coses”

06/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest matí que sumant esforços es poden fer grans coses, també en moments complicats. Trias ha assistit a la inauguració oficial del Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz; Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona; Raimond Blasi, regidor de Sant Andreu; Cristina Iniesta, delegada de Salut de l’Ajuntament; i Pau Vinyes, fill d’Isabel Roig.

 

 

El Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu és un equipament de 19.035 m2 que concentra diferents tipologies de serveis en un sol edifici: atenció primària, atenció urgent, atenció pediàtrica integral, salut mental i hospitalització sociosanitària. La seva posada en funcionament s’ha realitzat de manera progressiva, l’última fase ha comportat l’obertura d’un hospital sociosanitari de 235 llits que va entrar en funcionament el 15 de setembre del 2014 .

L’alcalde ha afirmat que la inauguració del Centre de Salut Isabel Roig Casernes de Sant Andreu és un “èxit per Barcelona”. Trias ha destacat que és un “centre innovador i un exemple de la col·laboració entre administracions amb una grans professionals, que fan la medicina més propera a les persones”. Aquest equipament, amb unes instal·lacions de qualitat, vol donar resposta a les necessitats dels veïns i les veïnes de Sant Andreu, però també a usuaris d’altres punts de Barcelona.

Trias ha expressat la seva satisfacció per veure que la transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu segueix fent passos endavant. Com ha dit, aquest és un espai molt especial per al districte i per a tot Barcelona, que combina la diversitat d’usos, amb diferents equipaments. “Tot això ha estat gràcies al treball entre administracions i també entitats, i és un exemple que sumant esforços es poden fer grans coses, també en moments complicats”.

Com ha explicat Trias aquest centre dóna resposta a diverses prioritats: crea activitat econòmica i llocs de treball, dóna resposta a les necessitats de les persones i dóna serveis, d’alt nivell amb uns grans professionals. L’alcalde ha acabat la seva intervenció fent un esment a la figura i la tasca d’ Isabel Roig, una dona fortament vinculada a Sant Andreu, una gran lluitadora a favor de la justícia social i que treballava per la gent.





Paraules clau

Alcalde Trias/ casernes/ Sant Andreu/