Maite Fandos: “Barcelona continua apostant per l’esport i els esdeveniments com a eina de promoció de la ciutat i com a motor econòmic i social” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona continua apostant per l’esport i els esdeveniments com a eina de promoció de la ciutat i com a motor econòmic i social”

05/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Museu Olímpic de Lausana ha estat l’escenari de debat sobre les noves tecnologies i la gestió esportiva, promogut en el marc de l’assemblea de la Unió Mundial de Ciutats Olímpiques. La Tinenta d’Alcalde d’Esports, Maite Fandos, membre de l’executiu d’aquest organisme, ha exposat en el marc d’una taula-debat el llegat de Barcelona’92. En aquesta ponència, la màxima responsable d’esports de la capital catalana ha estat acompanyada pel membre sènior del Comitè Olímpic Internacional, Gilbert Felli; el Cap d’Esports  de Londres, Simon Cooper; així com del president del Lake Placid Tourism, James McKenna.

“Barcelona és una capital internacional de l’Esport” ha afirmat Maite Fandos al concloure una ponència que ha repassat les principals artèries del model esportiu de Barcelona, tot posant èmfasi en els reptes de futur. Un futur que encara el Pla Estratègic de l’Esport de Barcelona 2012-2022, el qual planifica l’estratègia esportiva de la ciutat basant-se en les diferents dimensions que abasta l’esport, i el projecte de Barcelona Pirineus 2026, com una oportunitat de liderar un esdeveniment que ofereix l’oportunitat de treballar de forma cohesionada amb el territori català.

Fandos ha explicat com, amb el llegat de la celebració de la fita històrica del 1992, la ciutat va saber transformar-se a nivell urbanístic tot oferint noves instal•lacions i espais a la ciutadania perdurables actualment. Al mateix temps, ha remarcat el canvi d’hàbits esportius dels ciutadans, amb un increment significatiu de la pràctica esportiva, així com la creació d’un teixit professional i de gestió esportiva que impulsen també el vessant econòmic amb la seva activitat. “Barcelona compta amb una generació de gestors d’instal·lacions esportives  i d’experts en organització d’esdeveniments esportius” ha reafirmat la Tinenta d’Alcalde d’Esports.

Al llarg de la ponència, Fandos ha desglossat les principals xifres turístiques ( per exemple, posant de relleu com dels 1.732.902 turistes al 1990 s’ha passat als 7.571.766 el passat 2013) i com un calendari esportiu de primer ordre ha ajudat a enfortir un turisme específic atret per les grans celebracions esportives de la capital catalana.

 

Barcelona, noves tecnologies i l’esport

A partir del dia 6 de novembre diferents agents, professionals i membres d’organitzacions esportives s’incorporaran a la trobada (Smart Cities &Sport Summit),  per a debatre nous models de gestió i experiències esportives vinculades aquest concepte d’Smart Cities. En aquest marc, Josep Miquel Piqué, Director de l’oficina de creixement econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, presentarà les solucions tecnològiques que a Barcelona ja s’estan implementant en l’àmbit esportiu, apps, open goverment, city protocol i Open Camp.

 

Barcelona a Unió Mundial de les Ciutats Olímpiques

Barcelona va passar a formar part del Comitè Executiu de la World Association of Olympic Cities el mes de desembre de 2013. Des de llavors, la capital catalana s’ha situat al costat de ciutats olímpiques com la pròpia Lausana, Atenes, Los Angeles, Pequín i Rio de Janeiro, entre altres) i de membres del Comitè Olímpic Internacional. Fa prop d’un any, l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va reunir amb l’alcalde de Lausana, Daniel Brélaz, en motiu de la reobertura del Museu Olímpic d’aquesta localitat on va recordar com per a la capital catalana i la seva gent, “Lausana està gravada a la nostra memòria emotiva, doncs va ser en aquesta ciutat on es va designar Barcelona seu dels Jocs Olímpics de 1992, el 17 d’octubre de 1986”.

 





Paraules clau

ciutat olímpica/ esport/ innovació/ llegat olímpic/ olimpisme/ tecnologia/