Sessió de control a l’alcalde : Servei de Premsa

Sessió de control a l’alcalde

31/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

 

Prec d’UpB per demanar el màxim número de col·legis electorals, espais i meses de participació de cara al 9N. L’alcalde ha reiterat que l’Ajuntament de Barcelona està “plenament compromès” amb el 9N i que donarà compliment a l’acord adoptat de forma majoritària pel Plenari del Consell Municipal. En aquest sentit, Xavier Trias ha dit que l’Ajuntament facilitarà els recursos i les eines necessàries per fer possible el procés de participació i ha destacat que Barcelona finalment tingui 149 punts de votació, i no 89 com es va anunciar inicialment. “Ara només desitgem que la gent s’entusiasmi”, ha manifestat.

 

Pregunta del PSC sobre l’impost sobre les estades en establiments turístics. L’alcalde ha dit que el Govern català va ser valent impulsant la taxa turística, però ha assegurat que ell defensa que Barcelona participi de l’IVA que genera l’activitat econòmica dels turistes.

 

Pregunta del PP sobre les sancions de les ordenances i la seva aplicació. L’alcalde ha explicat que el Govern municipal intenta fer complir totes les ordenances per garantir la bona convivència a la ciutat, si bé ha deixat clar que és partidari de l’autoritat, no de l’autoritarisme. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que en algunes ocasions és molt important aplicar “sentit comú i intel·ligència” per no provocar problemes encara més greus.

 

Prec d’ICV-EUiA sobre les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre l’alcalde. Podeu trobar la resposta en aquest enllaç.

 

 

Declaracions Institucionals

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat les següents Declaracions Institucionals:

 

25 de novembre. Dia Internacional contra la violència vers les dones. La Declaració condemna i rebutja totes les expressions de violència masclista i es compromet a esmerçar tots els esforços en l’aplicació de mesures per fer-hi front. Es constata la necessitat d’incidir especialment en la sensibilització entre la població jove, així com també prevenir i perseguir les pràctiques culturals que suposin una violació dels drets de les dones, com ara la mutilació genital femenina. El Plenari s’ha compromès a reforçar l’atenció a les víctimes i els seus fills i filles, millorar la informació i seguir garantint el suport institucional a les entitats de dones implicades en l’eradicació de la violència masclista.

 

Rebuig institucional de l’Ajuntament de Barcelona a la suspensió cautelar del Decret Llei 6/2013, de 23 de desembre, dictada pel Tribunal Constitucional relatiu a la pobresa energètica. La Declaració Institucional expressa el compromís de l’Ajuntament de Barcelona per donar suport i ajuts a les famílies que ho necessitin, a més de mostrar el rebuig a la suspensió cautelar del decret. Barcelona insta al Govern de la Generalitat a presentar al·legacions al recurs presentat pel Govern de l’Estat en contra del Decret i a defensar la sobirania del Parlament de Catalunya per legislar per garantir el dret als subministraments bàsics. L’Ajuntament insta al Govern de l’Estat a retirar el recurs interposat davant el Tribunal Constitucional.





Paraules clau

Sessió de control a l’alcalde/