L’Ajuntament de Barcelona incrementa la seva aportació al sistema de transport públic pels propers 3 anys : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona incrementa la seva aportació al sistema de transport públic pels propers 3 anys

31/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui l’increment de la seva aportació al sistema de transport públic de l’Àrea Metropolitana pels exercicis 2015, 2016 i 2017, en el marc del que es va acordar amb el gran pacte metropolità signat del 6 de març entre l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’ATM i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per garantir a llarg termini el finançament del sistema de transport públic, equilibrant financerament el sistema i reduint a zero el dèficit anual.

Amb l’aprovació d’avui del Pla Quadriennal 2014-2017 i del compromís de finançament del sistema de transport pel període 2014-2031, que ha comptat amb el vot a favor del Govern Municipal i d’UxB i les abstencions de PSC, PP i ICV, l’Ajuntament de Barcelona autoritza i amplia la despesa per aquest 2014 amb 5,9 ME més, del que ja s’havia incrementat, amb els quals s’arribarà a l’aportació de 90,1 ME programada per aquest any.

A banda, el consell plenari també ha donat llum verda a una despesa plurianual pels pressupostos municipals de 97,4 ME, 107,4 ME i 108,7 ME pels propers tres anys que, sumada a les plurianualitats ja compromeses, suposaran un increment de les aportacions municipals de 10 ME durant els anys 2015 i 2016 i la pujada de l’IPC l’any 2017, fet que permetrà arribar fins als 112,2 ME destinats al transport públic l’any 2017 i donar compliment a l’acord de finançament pactat entre les administracions catalanes.

D’aquesta manera, durant aquest mandat el govern de Xavier Trias haurà incrementat un 38% les aportacions de l’Ajuntament de Barcelona al sistema de transport públic metropolità, amb un augment de 28 ME respecte el que s’estava invertint anteriorment.

Aquest increment arribarà al 2017 fins al 54%, el que suposa 39 ME més respecte el que es va transferir l’últim any de l’anterior mandat. Aquest fet converteix l’Ajuntament de Barcelona en l’administració que més ha ampliat la seva aportació en aquest àmbit durant els darrers anys en el que és una clara aposta per millorar el servei als ciutadans.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha assegurat que: “amb l’acord d’avui Barcelona compleix el seu compromís amb la Generalitat i l’Àrea Metropolitana i seguirà augmentant la seva aportació al transport públic”. Forn ha recordat que amb aquest tema s’està treballant en un pla global per garantir la sostenibilitat del sistema i ha recordat que “al llarg dels últims anys l’Ajuntament ha augmentat progressivament la seva aportació econòmica al sistema de transport públic” però ha afegit que “cal que ens hi impliquem tots” perquè aquest “és un repte metropolità i de país”. Forn s’ha mostrat convençut que “aconseguirem donar-li la volta a la situació, sempre que treballem tots en la mateixa direcció”.





Paraules clau

mobilitat/ transport/