Xavier Trias: “Els atletes dels Jocs Special Olympics sou un gran exemple de superació i d’esperit positiu” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Els atletes dels Jocs Special Olympics sou un gran exemple de superació i d’esperit positiu”

30/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquesta tarda a la inauguració dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014. A l’acte, que ha tingut lloc al CEM Mar Bella, també han assistit la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; l’alcaldessa de Calella, Montse Candini; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; i Jordi Durà, president de l’Special Olympic Catalunya.

 

Durant la seva intervenció l’alcalde ha expressat el seu sincer reconeixement a tots els atletes que participaran en aquests jocs, “sou un gran exemple de superació i d’esperit positiu”, ha dit Trias, “des de Barcelona i Calella mostrarem al món les vostres capacitats i valors, esforç, constància, treball en equip, solidaritat i esperit de superació”.

L’alcalde de Barcelona ha refermat la importància de l’esport com una manera de viure de forma saludable, sense barreres per a ningú, com una eina per construir, i sumar capacitats, “per això, la nostra ciutat el promou de manera inclusiva i accessible. No es tracta només d’una aposta esportiva, sinó d’una veritable aposta social”.

Xavier Trias també ha volgut fer un reconeixement als entrenadors i a les famílies dels atletes, i sobretots als voluntaris, “que, una vegada més, sereu l’anima i un dels pilars perquè aquests Jocs tornin a ser un gran èxit”.

Enguany, els Jocs Special Olympics reuniran 1.600 atletes amb discapacitat intel•lectual provinents de vint països diferents. La trobada compta amb 500 voluntaris, i els esportistes participen en 12 modalitats esportives: atletisme, futbol sala, natació, hoquei, petanca, vela, handbol, tennis taula, bàsquet, bàdminton, gimnàstica i tennis. D’aquestes disciplines, 3 tindran lloc a la ciutat de Barcelona: tennis, al Tennis Vall d’Hebron; vela, al Centre Municipal de Vela; i bàsquet, al CEM Mundet. La cloenda se celebrarà el dia 2 de novembre a Calella.

La cerimònia d’inauguració s’ha iniciat amb la desfilada dels atletes, agrupats per delegacions. A continuació s’ha realitzat la hissada de la senyera amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, a càrrec del grup de gospel Coral Geriona. A continuació s’ha encès el pebeter amb la torxa dels Jocs Special Olympics, que cremarà al llarg de tota la celebració de les proves esportives.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014/