L’alcalde Trias afirma que Can Batlló serà un recinte obert a la ciutat ple de vida : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que Can Batlló serà un recinte obert a la ciutat ple de vida

28/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat els diferents projectes que es desenvoluparan en els propers mesos al recinte industrial de Can Batlló, al districte de Sants-Montjuïc. A l’acte també hi ha assistit el tinent d’alcalde Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí.

 

 

L’alcalde ha assenyalat que el projecte presentat avui és de gran transcendència no només per a la Bordeta i el districte de Sants-Montjuïc, sinó per a tota la ciutat. Trias ha recordat els anys de lluita dels veïns perquè Can Batlló tornés a estar ben viu i ha volgut agrair la feina i la voluntat de diàleg de veïns i de associacions del barri, que ha permès trobar solucions assenyades. “Avui podem dir que Can Batlló deixarà de ser un recinte tancat i s’obrirà a la ciutat”, ha afirmat Trias, tot recordant que aquest va ser un dels compromisos que va assumir en començar el mandat.

Xavier Trias ha recordat que l’any passat ja es va enderrocar el mur que separava Can Batlló i que era una veritable frontera, també que es van cedir espais perquè els veïns i les veïnes es fessin seu aquest espai, com el bloc 11, a on els veïns han instal·lat una biblioteca popular gestionada per les pròpies persones del barri, “que ha estat un èxit i un exemple per a altres indrets”. L’alcalde ha explicat que, entre d’altres actuacions, ara es farà una urbanització provisional del recinte, amb una nova pavimentació i enjardinament.

L’habitatge públic, ha assenyalat Trias, serà un dels gran trets d’identitat del nou Can Batlló, que també acollirà un gran equipament municipal, on s’hi concentraran els serveis d’Hàbitat Urbà, ara repartits per la ciutat; i on també s’hi sumarà l’Escola de Mitjans Audiovisuals, que ajudarà a convertir aquesta antiga fàbrica en un nou espai amb activitats d’alt valor afegit.

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha destacat “l’aposta inequívoca per fer de Can Batlló l’autèntic cor de la Bordeta, obert al barri i que creixi vida”. Martí ha volgut destacat també “el compromís polític i la feina feta al llarg d’aquests anys colze a colze amb les entitats i els veïns perquè que Can Batlló ‘exploti’ de vida”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha expressat la seva “il·lusió” de poder ser a Can Batlló presentant els nous projectes per aquest recinte i ha destacat també la capacitat i la implicació de les entitats i els veïns que convertiran Can Batlló en “un espai de dinamització i socialització”.

 

Documents relacionats

Dossier de premsa: Can Batlló es transforma

Imatge 1/5

Imatge 2/5

Imatge 3/5

Imatge 4/5

Imatge 5/5





Paraules clau

Alcalde Trias/ can batlló/