Tall de trànsit aquest diumenge al lateral muntanya de l’avinguda Diagonal : Servei de Premsa

Tall de trànsit aquest diumenge al lateral muntanya de l’avinguda Diagonal

24/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 26 d’octubre i diumenge 2 de novembre tindrà lloc un tall en la circulació dels vehicles a la calçada lateral de l’avinguda Diagonal, banda muntanya, en el tram comprès entre la plaça de Joan Carles I i la Via Augusta, per actuacions en l’arbrat. Aquesta actuació s’inscriu en el marc de les tasques de preservació del conjunt arbori dins les obres de remodelació de l’avinguda Diagonal.

Les tasques es duran a terme entre les 8 i les 20h i inclouran la poda i el trasplantament de quatre arbres dins del mateix àmbit de l’obra. Es tracta d’una palmera datilera (Phoenix dactylifera) que es trasllada a un nou emplaçament dins del mateix àmbit de l’obra, i dues palmeres washingtònies (Washingtonia) i un plataner (Platanus x hispanica) que es desplacen lleugerament dins del mateix escocell. Com a conseqüència d’aquesta actuació s’instal·larà maquinària de grans dimensions que requereix el tall en la circulació de vehicles entre les 8 i les 20h.

Els vehicles procedents de la plaça de Joan Carles I que vulguin accedir al pàrquing ubicat a Riera de Sant Miquel i els veïns exclusivament podran accedir a la calçada lateral i girar per Riera de Sant Miquel o carrer de Minerva. Els vehicles que vulguin accedir des de la plaça de Joan Carles I a la Via Augusta disposaran d’un gir provisional des del vial central de Diagonal en direcció a Via Augusta. Els vehicles podran incorporar-se al lateral muntanya de la Diagonal des de la calçada central a partir de la Via Augusta.

L’Ajuntament de Barcelona disposa d’un programa específic per a la preservació paisatgística de l’avinguda Diagonal i la protecció de l’arbrat existent, mantenint les espècies que donen personalitat a aquesta avinguda i als seus entorns. La reforma de l’avinguda Diagonal es duu a terme mantenint l’arbrat en la seva posició actual, ressituant les calçades laterals a l’espai entre les dues fileres d’arbres existents i minimitzant les afectacions.

Les actuacions es duen a terme d’acord amb el Pla de Gestió de l’Arbrat Viari, que recull els criteris i les actuacions per a una gestió integral i sostenible dels arbres de la ciutat, i el Pla del Verd i la Biodiversitat de Barcelona.

Més informació: www.bcn.cat/diagonal





Paraules clau

Diagonal/