Cristina Iniesta defensa el paper clau de les ciutats en la millora de la salut i el benestar de les persones davant l’OMS a Atenes : Servei de Premsa

Cristina Iniesta defensa el paper clau de les ciutats en la millora de la salut i el benestar de les persones davant l’OMS a Atenes

23/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha defensat avui, en el marc de la trobada de Healthy Cities de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), a Atenes, el paper clau que tenen les ciutats en la millora de la salut i el benestar de les persones. Iniesta ha destacat que els determinants socioeconòmics i ambientals tenen una gran influència en la salut, i és en aquest sentit que són les ciutats les que tenen una posició única de lideratge per impulsar i facilitar oportunitats i entorns saludables per tothom, fent que les opcions més saludables siguin les més fàcils i accessibles per a la ciutadania.

La Delegada de Salut ha refermat avui, davant el Plenari de la Conferència, el compromís de la ciutat per ser una ciutat saludable. Durant la jornada, Iniesta ha destacat el treball de Barcelona en la prevenció i la promoció de la salut i la seva integració “en totes les polítiques municipals”.

Iniesta ha recordat la feina que s’impulsa des de la Delegació de Salut per a recollir informació de cada districte a l’hora de desenvolupar iniciatives a nivell de la ciutat, i també en cadascun dels barris que la composen “per poder-nos centrar en les seves necessitats concretes, especialment pel que fa a la població més vulnerable”. Ha citat l’Informe Anual de Salut de Barcelona, que du a terme l’Agencia de Salut Pública de Barcelona. “Gràcies a tota aquesta informació podem desenvolupar programes específics per als grups de població i pels diferents barris”, ha afegit.

Iniesta ha exposat els principals programes que es duen a terme a la ciutat i als 10 districtes i ha posat com a exemple els programes poblacionals preferents destinats a lluita contra la obesitat infantil, contra les drogodependències especialment en el cas dels joves, l’adquisició d’hàbits saludables en els adults, i la lluita contra l’aïllament de la gent gran.

El grup Healthy Cities de l’OMS-Europa dóna suport als 53 Estats Membres de la Regió Europea de l’OMS en el desenvolupament i el manteniment de les seves polítiques nacionals de salut, sistemes de salut i programes de salut pública; de treball per identificar, prevenir i superar les amenaces potencials per a la salut, anticipant els reptes del futur, i la promoció de la salut pública.

El seu treball és un intercanvi de dues vies: recopilació dels millors experts dels socis clau en institucions nacionals i internacionals, i anàlisi de dades i els resultats de la investigació per proposar intervencions basades en proves de salut pública. Això permet a l’OMS/Europa informar i assessorar els països sobre les maneres més eficaces per millorar la salut de les seves poblacions.





Paraules clau

atenció a les persones/ salut/