Irma Rognoni, escollida vicepresidenta del Fòrum d’Afers Socials d’Eurocities : Servei de Premsa

Irma Rognoni, escollida vicepresidenta del Fòrum d’Afers Socials d’Eurocities

22/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats de l’Ajuntament de Barcelona, Irma Rognoni, ha estat escollida vicepresidenta del Fòrum d’Afers Socials (SAF) del grup de ciutats Eurocities, en la reunió que s’ha celebrat els dies 20 a 22 d’octubre a Newcastle (Anglaterra), i que ha aplegat a electes i tècnics de 70 ciutats de tot Europa.

El SAF és un dels cinc àmbits de treball d’aquesta xarxa, que aplega 200 ciutats de l’Atlàntic als Urals. Rognoni ha estat escollida per coordinar el SAF d’Eurocities pels propers dos anys, juntament amb el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Leipzig, Alemanya, Thomas Fabien. Amb la seva elecció, Irma Rognoni es converteix en la segona persona de l’Estat espanyol amb responsabilitats executives a Eurocities. L’Alcalde Xavier Trias és membre del seu comitè executiu.

La trobada, organitzada per l’Ajuntamet de Newcastle, ha servit també per a avaluar la nova política social llançada recentment per la Comissió Europea (Social Investment Package), i el rol que atorga a les ciutats. També s’ha preparat l’avaluació que les ciutats presentaran els dies 20 i 21 de de novembre a la Convenció de la Plataforma Europea contra la Pobresa, que es farà a Brussel·les, convocada per la nova Comissió, presidida per Jean-Claude Juncker, i que tractarà de l’Estratègia de Lisboa, o Estratègia 2020 de reducció del nombre de persones sota el llindar de pobresa.

El Fòrum d’Afers Socials d’Eurocities treballa per  a enfortir la participació de les autoritats locals en el desenvolupament i implementació de les polítiques socials nacionals i de la UE, així com promoure l’intercanvi de coneixements entre les ciutats en la lluita contra la pobresa i l’exclusió.

En els últims cinc anys, el treball de la SAF en la inclusió activa ha ajudat a desenvolupar i consolidar les activitats en l’àmbit social de les ciutats. El treball del Fòrum d’Afers Socials (SAF) se centra, enguany, en les àrees de les polítiques d’inclusió social integral, així com la promoció de l’ocupació en benefici de les persones que viuen a les ciutats europees. A més, es tractarà la inclusió i l’ocupació dels joves; la lluita contra la pobresa i la falta d’ocupació i la cohesió social. Es dóna especial atenció al nou Paquet d’Inversió Social (SIP) de la Comissió Europea.

A més, el Fòrum d’Afers Socials té previst treballar juntament amb els altres fòrums de polítiques en 2014 sobre temes que vinculen la inclusió social amb altres àmbits polítics, com la mobilitat, el medi ambient o la cultura.

 





Paraules clau

Eurocities/