L’alcalde destaca l’impuls que el Dr. Espriu va donar al cooperativisme sanitari i que va contribuir a fer del país un referent mundial en l’assistència sanitària : Servei de Premsa

L’alcalde destaca l’impuls que el Dr. Espriu va donar al cooperativisme sanitari i que va contribuir a fer del país un referent mundial en l’assistència sanitària

13/10/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest vespre a l’acte de commemoració del centenari del naixement del Dr. Josep Espriu, celebrat a l’Auditori en presència de representants de les entitats que formen part de la Fundació Espriu, del món sanitari, amics i familiars del doctor. A l’acte també hi ha assistit la delegada de Salut, Cristina Iniesta. L’alcalde ha afirmat que aquest és un merescut homenatge al Dr. Espriu, “un home estimat i respectat a qui recordo amb admiració”. Trias ha destacat l’impuls que el Dr. Espriu va donar al cooperativisme sanitari, en uns moments en que el sistema de la Seguretat Social no estava tan desenvolupat com ara. “Aquesta tasca ens ha deixat un llegat molt important, un model de gestió sanitària on els metges i els pacients tenen el mateix protagonisme”, ha dit Trias.

 

 

Trias ha agraït la tasca de la Fundació Espriu, “preservant el pensament d’un gran professional que va contribuir a fer del nostre país un referent mundial en l’assistència sanitària”. L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció destacant que Catalunya té avui un sistema sanitari públic de qualitat, centres d’investigació del més alt nivell i uns professionals de prestigi.

El Dr. Josep Espriu, germà del poeta Salvador Espriu, va ser un metge català impulsor del cooperativisme sanitari. Doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, l’any 1957 va fundar l’entitat Assistència Sanitària Col·legial, i posteriorment va col·laborar en el desenvolupament de diferents entitats com Assistència Sanitària Interprovincial i l’Hospital de Barcelona.





Paraules clau

Dr. Josep Espriu/