Maite Fandos referma el compromís de l’Ajuntament per continuar dedicant més pressupost que mai a atendre les situacions de pèrdua de l’habitatge : Servei de Premsa

Maite Fandos referma el compromís de l’Ajuntament per continuar dedicant més pressupost que mai a atendre les situacions de pèrdua de l’habitatge

07/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha participat aquest matí a l’acte d’inauguració del l Curs de Gestió de Parcs d’Habitatge de Lloguer Social que ha tingut lloc en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. A l’acte, organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) – Centre Ernest Lluch, també ha participat Agustí Bosch, director acadèmic del CUIMPB-Centre Ernest Lluch, i Àngels Guiteras, Presidenta de la Taula del Tercer Sector Social i directora del curs

Durant la seva intervenció, la tinenta d’alcalde ha recordat que des de fa anys s’està patint la pitjor crisi econòmica i financera en moltes dècades i, com a conseqüència, a unes tensions socials inèdites. En aquest context, Fandos ha destacat que “l’Ajuntament de Barcelona ha apostat amb fermesa per les polítiques socials a la nostra ciutat i pal·liar, en la mesura en què era possible, molts dels efectes nefastos de la crisi sobre la població”.

La responsable de les polítiques socials de l’Ajuntament ha refermat que el govern municipal té un clar compromís per atendre a les persones, “augmentant el pressupost corresponent a les partides de Protecció i Promoció Social en un 30% de forma sostinguda des de l’any 2011”.

“Hem respost de forma contundent a les situacions de vulnerabilitat de persones que havien de fer front a la pèrdua del seu habitatge”, ha dit Fandos.

En aquest sentit, Maite Fandos ha explicat les mesures socials que ha pres el consistori en matèria d’habitatge, tant pel que fa a polítiques dirigies a prevenir la seva pèrdua, com a les que garanteixen que cap persona es quedi al carrer, com per exemple, i entre d’altres:

– Els 7.212.056 euros destinats l’any 2013 en polítiques destinades a reduir el número de desnonaments i garantir l’allotjament a les persones i famílies que es queden sense habitatge
– El Protocol amb el Tribunal Superior de Justícia, els col·legis professionals d’advocats i Procuradors i el Departament de Justícia que ha estat copiat després en altres àmbits de Catalunya per les Diputacions i les entitats Municipalistes.
– El nou Centre d’Urgències i Emergències Socials disposa de noves places d’allotjament per atendre de forma temporal situacions de pèrdua de l’habitatge.
– La creació de dos noves tipologies de centres d’acolliment com són el Centre d’Allotjament Temporal de Navas o el Centre d’Hort de la Vila, i als que properament s’afegirà un nou centre d’allotjament familiar i dues promocions més d’allotjaments col·lectius protegits.
– El nou pla 100 x 1.000 que suposarà la construcció de mil nous habitatges de lloguer protegit que començarà a pal·liar el dèficit d’habitatge social de la ciutat.
– La compra per part de l’Àrea de Qualitat de Vida de 51 habitatges a Torre Baró i Casernes de Sant Andreu destinats a contingents especials.

Fandos també ha exposat les mesures que s’han pres conjuntament amb diverses entitats i plataformes socials, com l’establert amb Caritas per millorar l’atenció a famílies amb problemes en l’àmbit de l’habitatge o que pateixin processos de desnonaments, de cara a ser més eficients en la resposta social, o el conveni que estem a punt de renovar, per tercer cop, amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC).

La tinenta d’alcalde ha recordat que en els últims tres anys “hem dedicat més pressupost que mai i hem posat en marxa equipaments i recursos com mai abans s’havia fet i continuarem treballant en aquesta direcció. I, com no ens cansem de repetir, ho volem fer amb altres agents, principalment amb el tercer sector social”.





Paraules clau

atenció a les persones/ habitatge/