Sònia Recasens es reuneix amb el govern de Hong Kong per tancar la missió econòmica a Àsia : Servei de Premsa

Sònia Recasens es reuneix amb el govern de Hong Kong per tancar la missió econòmica a Àsia

30/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha tancat aquest dimarts el viatge institucional a Àsia, sis dies que han permès reforçar les relacions econòmiques amb Àsia i treballar per captar noves inversions per a la ciutat i la seva Àrea Metropolitana. En aquesta última jornada han tingut lloc reunions amb membres del Govern de Hong Kong que han servit per reforçar les relacions entre la metròpoli asiàtica i la capital catalana i explorar línies de col·laboració en els àmbits de l’economia i el comerç.

 

 

Recasens ha mantingut una sessió de treball amb el Departament de Comerç i Indústria del Govern de Hong Kong. El seu director general adjunt, Raistlin Lau, i la tinenta d’alcalde han subratllat les similituds de les dues ciutats pel que fa al seu potencial econòmic i logístic, ja que totes dues consten d’infraestructures que les converteixen en principal porta d’entrada als seus respectius continents, amb uns ports i aeroports de primer nivell. En aquest sentit, han remarcat la voluntat d’impulsar projectes que afavoreixin les activitats comercials i els negocis entre les dues regions, com per exemple la creació d’una connexió aèria directa Barcelona-Hong Kong.

A més, la responsable de l’àrea econòmica ha celebrat una reunió amb InvestHK, un departament governamental que té com a missió reforçar el paper de Hong Kong com el centre internacional de negocis més important d’Àsia i canalitzar l’atracció d’inversió i activitat estratègicament important per a la ciutat. Com a fruit de la trobada, Recasens i el director general d’InvestHK, Simon Galpin, han acordat la participació de la institució hongkonguesa al Bizbarcelona 2015, el saló per a pimes, emprenedors i autònoms que tindrà lloc al maig de l’any vinent amb una àmplia oferta de solucions reals per contribuir al creixement de les petites i mitjanes empreses i la creació de nous negocis. Així, InvestHK disposarà d’espais de conferència per presentar els seus projectes, entre ells el potent programa Start Me Up d’acceleració de startups i empreses, i d’un estand per promoure els seus serveis d’atracció i acompanyament a les empreses.

Recasens ha valorat molt positivament la notícia, ja que permetrà “obrir una nova porta a la internacionalització de les empreses de Barcelona i brindar-los l’ocasió de conèixer de primera mà les oportunitats de creixement que els ofereix Hong Kong i el mercat asiàtic”. Així mateix, ha afirmat que aquesta col·laboració, que se suma als acords dels últims dies en altres àmbits, confirma que “els vincles de les dues ciutats són sòlids i fructífers i permetran dinamitzar encara més l’intercanvi de negocis entre dos pols econòmics mundials de referència com són Barcelona i Hong Kong”.





Paraules clau

Hong Kong/