Joan Puigdollers lliura robots a les escoles participants en el programa de robòtica educativa de Sarrià-Sant Gervasi : Servei de Premsa

Joan Puigdollers lliura robots a les escoles participants en el programa de robòtica educativa de Sarrià-Sant Gervasi

30/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 1 d’octubre, a les 12:00 hores, el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, lliurarà robots a les escoles participants en el programa de robòtica educativa en el marc del projecte de foment de les vocacions científiques  impulsat des del districte. A l’acte hi assistiran representants dels centres educatius Escola Súnion, Sagrat Cor- Sarrià, Institut Serrat i Bonastre, Institut Menéndez y Pelayo, Institut Costa i Llobera, Col·legi Mary Ward, Escola Santa Dorotea, Escola Sant Marc de Sarrià i Escola Canigó, a més de la representant de la Fundació Scentia, Eugènia Prenafeta, empresa impulsora del concurs de robòtica educativa, que explicarà el projecte First Lego League. També hi assistiran els responsables de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), com a exemple de centre que fa anys que hi participa.

Aquest projecte pretén fomentar les vocacions científiques entre els escolars de Sarrià-Sant Gervasi, i neix d’una mesura de govern aprovada pel plenari del districte del mes de juliol de 2013. El districte posa a disposició de les escoles els mitjans i els recursos didàctics i pedagògics per participar en el concurs Challenge FLL, promogut per Lego, com a concurs de robòtica durant el curs 2014-15.

Durant el primer trimestre, les escoles, que gaudeixen del material en préstec, hauran de crear equips per fer projectes de robòtica relacionats amb la temàtica de desastres naturals, amb màxim deu alumnes i un entrenador, que optaran als premis al torneig del districte de Sarrià-Sant Gervasi que se celebrarà a l’inici del segon trimestre. Les dos escoles guanyadores del torneig del districte participaran al concurs a nivell de la ciutat de Barcelona, al febrer, i opten a participar en els que s’organitzin a nivell estatal i internacional, si són seleccionats.

Introduir a les escoles el programa Nova Micro FLL, suposa la possibilitat de transmetre als alumnes l’aprenentatge en la resolució de problemes, la creativitat, el treball en equip, l’emprenedoria i l’exposició pública d’idees. Coherents amb una societat del coneixement, es busca estimular els alumnes, introduir nous aprenentatges en el currículum escolar i fomentar les vocacions científiques entre els alumnes. Aquest programa es pot integrar en el currículum escolar, en forma de crèdit de síntesi o de projecte interdisciplinari, tant a Primària com a Secundària. L’objectiu és estimular els alumnes cap a carreres científiques d’alt valor afegit per la nostra societat.





Paraules clau

escola/ robots/ Sarrià-Sant Gervasi/