Barcelona amplia les subvencions a les entitats de cooperació internacional : Servei de Premsa

Barcelona amplia les subvencions a les entitats de cooperació internacional

30/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona referma un cop més el seu compromís amb la Cooperació Internacional, expressat a través de la implementació del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Solidaritat i Pau 2013 – 2016. En un context de dificultats econòmiques generals, l’Ajuntament de Barcelona no només incrementa la despesa social per atendre totes les necessitats de la ciutat, sinó que també manté l’esforç en les polítiques de cooperació. El paper de l’Ajuntament de Barcelona, doncs, és bàsic per garantir el desenvolupament de múltiples projectes de cooperació que s’estan desenvolupant gràcies a l’acció d’entitats de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona va atorgar aquest any subvencions per import de 3.650.000 euros. Ara s’ha acordat ampliar la convocatòria amb una injecció addicional de 410.000 euros, que serviran per donar continuïtat tant a projectes anuals com plurianuals en àmbits, àrees o ciutats d’actuació prioritària, segons el Pla Director que s’està desenvolupant. Es tracta de projectes rellevants, que van obtenir una puntuació notable en la convocatòria feta a principis d’any, i que ara veuen assegurat el seu desenvolupament gràcies a l’ampliació pressupostària aprovada pel Govern municipal.

Un dels projectes que s’ha incorporat en aquesta ampliació l’està realitzant Oxfam Intermón a Nicaragua, i està vinculat a la defensa dels drets de les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB). Barcelona és una ciutat que sempre s’ha caracteritzat per la defensa dels drets LGTB i aquest any és el primer cop que projectes d’aquest àmbit s’incorporen en les prioritats de la Cooperació Internacional.

Barcelona col•labora també en un projecte a Palestina a través de CREART, una entitat amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la defensa dels drets humans i l’atenció a la infància, i també a Cuba, on a través de l’entitat Voluntaris sense Fronteres es col•labora en la implementació i disseminació de sistemes integrals de ramaderia agroecològica.

Finalment, l’ampliació de la convocatòria de subvencions servirà per finançar projectes d’educació per al desenvolupament que Moviment per la Pau i la Fundació Adsis duent a terme a Barcelona.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha recordat que Barcelona “és un dels principals actors en l’escena internacional de la Cooperació” i ha destacat que això és possible gràcies a una estratègia àmpliament compartida amb les entitats a través del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Solidaritat i Pau. En aquest sentit, Jordi Martí ha destacat el paper que estan desenvolupant moltes entitats de la ciutat i ha manifestat el compromís de la ciutat per ajudar a executar projectes en totes aquelles àrees o ciutats prioritàries per la capital catalana, “unes polítiques que també ens ajuden a situar Catalunya al món, en aquest cas en l’àmbit de la solidaritat, la cooperació i la pau”.

L’Ajuntament de Barcelona està desenvolupant el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Solidaritat i Pau 2013-2016, acordat amb les entitats . El pla preveu incrementar els recursos de cooperació fins al 0,7% dels ingressos propis el 2015 i fixa l’Àfrica Subsahariana, la regió Mediterrània i el subcontinent Llatinoamericà com a àrees geogràfiques prioritàries. També preveu com a ciutats prioritàries Medellín, Maputo, L’Havana i l’eix Tànger-Tetuan, a més de prestar una atenció especial a les poblacions palestines de Cisjordània i la franja de Gaza.





Paraules clau

cooperació/