Acaba la remodelació integral de les obres del carrer Almogàvers al districte de Sant Martí : Servei de Premsa

Acaba la remodelació integral de les obres del carrer Almogàvers al districte de Sant Martí

30/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sant Martí ha acabat les obres de remodelació integral del carrer Almogàvers en el seu tram comprès entre l’avinguda Meridiana i el carrer Joan d’Àustria, incloent-hi la cruïlla entre els dos carrers. Les obres van iniciar-se al mes de maig i han acabat aquesta setmana. La remodelació del carrer ha suposat una inversió de 676.198,73€ IVA inclòs.

 

almo

 

El regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, ha destacat la rellevància d’aquesta inversió tot recordant que “la qualitat i el manteniment de l’espai públic és quelcom essencial per a la ciutat i en concret, en un districte com el de Sant Martí on molts dels seus carrers són vials essencials per a la mobilitat del districte i per tant, de més ús de la ciutat”.

El regidor Freixedes ha afirmat que “amb aquestes actuacions a l’espai públic garantim l’ordenació dels vials, la nova pavimentació de la calçada i l’ampliació de les voreres i fem que un dels carrers més importants del districte sigui més accessible per a tots els ciutadans”.

L’objecte de les obres és la urbanització superficial dels vials, la nova pavimentació de la calçada, l’ampliació de les voreres i alhora la col•locació de nou mobiliari urbà, nou enllumenat i s’han renovat els sistemes de reg i drenatge.

El carrer Almogàvers és un carrer principal, d’orientació “horitzontal” segons el planejament 22@barcelona de direcció Besòs / Llobregat. La nova pavimentació de la calçada té 20 metres d’amplada entre les dues línies de façana i s’ha distribuït de la següent manera:

– Voreres laterals a diferent nivell d’amplada de 4,6 m.

– Calçada central de 10,8 m formada per 3 carrils de circulació d’amplada de 2,55 m i 1 carril BUS adjacent a la vorera muntanya amb una amplada de 3,15 m.

 

Carrer Joan d’Àustria

S’ha actuat a la cruïlla del carrer Almogàvers amb el carrer Joan d’Àustria per fer compatible la remodelació amb les seccions del carrer ja existents. La reurbanització s’ha realitzat de la següent manera:

Secció Muntanya: Es manté la secció existent formada per voreres laterals a diferent nivell d’amplada de 3 m.
– Calçada central d’amplada total 14 m formada per 2 carrils de circulació d’una amplada aproximada de 3,6m.
– Filera d’estacionament en bateria al costat Llobregat de 4,5m.
– Filera d’estacionament en filera de 2,3m.
– S’ha plantat nou arbrat.

Secció Mar: Es modifiquen lleugerament les alineacions de vorera existents i la secció ha quedat configurada així:
– Vorera Llobregat d’amplada aproximada de 5,5 m.
– Calçada central d’amplada total 10,0 formada per 2 carrils de circulació de 3 m d’amplada cadascun.
– 2 fileres laterals d’estacionament de 2 m. d’amplada cadascuna.
– Vorera Besòs amb una amplada de. 4,5 m

La remodelació integral s’ha realitzat pavimentant les voreres amb llosetes de rajola hidràulica i la calçada amb paviment asfàltic. S’ha reemplaçat la xarxa semafòrica existent per una de nova amb tecnologia led. El nou enllumenat disposa de columnes amb enllumenat a la calçada i a la vorera també amb lluminàries tipus led.





Paraules clau

Almogàvers/ Sant Martí/