L’alcalde Trias es reuneix a Los Angeles amb Michael Bloomberg, que reconeix Barcelona per la seva innovació social : Servei de Premsa

L’alcalde Trias es reuneix a Los Angeles amb Michael Bloomberg, que reconeix Barcelona per la seva innovació social

29/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit aquest matí a Los Angeles amb Michael Bloomberg. El passat 17 de setembre es va anunciar que el projecte ‘Vincles BCN’, de l’Ajuntament de Barcelona era guardonat amb el primer premi, dotat amb 5 milions d’euros, de la iniciativa Mayors Challenge, de Bloomberg Philantropies, una fundació presidida per l’ex alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, que promou que les ciutats busquin idees innovadores per a resoldre problemes que afecten a la seva població, com l’atur juvenil, l’envelliment de la població, la participació ciutadana, el desenvolupament econòmic, el medi ambient i qüestions com l’energia, la salut i la seguretat pública. Aquesta dotació econòmica servirà per a desenvolupar i aplicar el projecte “Vincles BCN” a Barcelona per lluitar contra l’aïllament de la gent gran. L’alcalde ha agraït aquest premi a Michael Bloomberg i la seva fundació Bloomberg Philantropies, que promou el Mayors Challenge, el seu compromís amb els governs locals i amb reptes que afronten les ciutats avui dia.

 

L’alcalde Trias ha expressat Bloomberg la seva satisfacció per haver rebut aquest premi, “un premi que demostra que estem fent bé les coses”. Aquest any Barcelona ha estat també reconeguda com Capital Europea de la Innovació (iCapital). A parer de l’alcalde aquest premi és “una nova oportunitat per demostrar que podem arribar a ser l’epicentre d’una nova revolució urbana: la revolució que utilitza les noves tecnologies per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones, en aquest cas de la gent gran. Així és com Barcelona, entén la innovació social”. L’alcalde ha convidat Michael Bloomberg a participar al “Smart City Expo i el Congrés Mundial de 2014”.

L’alcalde Trias és a Los Angeles per a participar a la conferència CityLab: Global Solutions to Urban Challenges, que organitzen conjuntament The Atlantic, Bloomberg Philanthropies i The Aspen Institute. Després de la reunió amb Michael Bloomberg, Trias ha assistit a la sessió inaugural del Citylab que protagonitzava el mateix exalcalde de Nova York. Aquesta conferència aplega a Los Angeles durant 3 dies 400 participants de tot el món, urbanistes, arquitectes, economistes, dissenyadors i una trentena d’Alcaldes de ciutats tant destacades com Barcelona, Seul, Los Angeles, Atenes, Jerusalem, Istanbul, Montreal, Atlanta, o Sant Petersburg. En la sessió inaugural, Bloomberg ha felicitat especialment Barcelona i Xavier Trias pel gran premi del Mayors Challenge d’enguany, i ha sol•licitat una ovació per l’Alcalde barceloní.

L’objectiu del programa de 3 dies és promoure el diàleg constructiu i crear solucions als problemes urbans de les metròpolis. CityLab 2014 és la segona edició d’un esdeveniment que es va inaugurar el 2013 i que va reunir, entre els seus 400 convidats, 30 alcaldes internacionals. Els assistents provenien de 23 països, 30 estats dels Estats Units i 95 ciutats de tot el món,

L’alcalde Trias ha participat a la taula “Boomer Metropolis: How to Design a City for the Ages”. El CityLab també acull un espai exclusiu per alcaldes, el CityLab Mayors Innovation Studio, que organitza dues sessions en què ha participat l’alcalde Trias.

Aquesta d’avui no és la primera vegada que Trias i Bloomberg es reuneixen. El maig de 2013 l’alcalde Trias es va entrevistar a l’Ajuntament de Nova York amb Michael Bloomberg quan aquest n’era alcalde. En aquella ocasió van parlar, entre d’altres temes, de model de ciutat, medi ambient, resiliència urbana, cultura i desenvolupament econòmic.





Paraules clau

Alcalde Trias/ innovació/ Michael Bloomberg/