Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura : Servei de Premsa

Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

21/09/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Del 22 al 29 de setembre, i coincidint amb la celebració europea, Barcelona acollirà una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que enguany es fa sota el lema “Fem el carrer més nostre”. Durant vuit dies la capital catalana acollirà diverses activitats per promoure la manera més sostenible i segura de moure’s per la ciutat a través de l’ús del transport públic, la bicicleta, els vehicles elèctrics o bé els desplaçaments a peu. La utilització d’aquests modes de transport incideix en la protecció de la qualitat de l’aire, el consum racional dels recursos energètics, així com en la promoció d’uns hàbits de desplaçament saludables i segurs.

Durant aquesta setmana el Govern Municipal, juntament amb altres entitats vinculades a la mobilitat, han programat les activitats següents:

– Itineraris culturals en bicicleta: 20, 21, 27 i 28 de setembre. Bicicultura BCN i l’Ajuntament de Barcelona organitzen quatre rutes guiades: “La Diagonal: de Pedralbes al Fòrum”; “La Barcelona de 1714. Des de Montjuïc a la Ciutadella”; “La transformació del Poblenou amb el projecte 22@”; “Els patis de l’Eixample. Des de Sant Antoni a Fort Pienc”. En totes les rutes cal portar bicicleta pròpia i inscriure’s a biciculturabcn@gmail.com. Els itineraris comencen a les 10:00 i acaben a les 14:00 hores.

– Caminada de Sants: 21 de setembre. Caminada d’una durada aproximada d’entre tres i quatre hores i 13,5Km de recorregut per carrers dels districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Se surt del Parc de l’Espanya Industrial a les 9:00 hores. L’acte està organitzat per l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès.

– Cursa de transports de Barcelona: 25 de setembre. L’entitat Promoció del Transport Públic (PTP) organitza aquesta cursa que consisteix en la realització de dos itineraris urbans a peu amb patins, bicicleta, cotxe moto, metro, tren, tramvia i bus. Es comparen els temps de viatge, el consum energètic dels desplaçaments, els costos directes i les emissions. Les inscripcions s’han de fer a cursa2014@trasnportpublic.org.

– Nova edició del Barcelona Cycle Challenge: del 26 de setembre al 23 de novembre. Iniciativa que convida als ciutadans a participar en la reducció de la contaminació de l’aire de Barcelona mitjançant l’ús de la bicicleta. Els ciutadans que hi vulguin participar s’han de registrar a http://barcelonacyclechallenge.com i seleccionar el districte de la ciutat en el qual vulguin acumular quilòmetres pedalats. Per fer-ho cal descarregar l’aplicació gratuïta PlayToRide (IOS i Android) i capturar tots els recorreguts que es realitzin amb arribada o sortida de Barcelona.

– Conversió a bici elèctrica: 27 de setembre. Biciclot i la Fàbrica del Sol organitzen aquest taller de demostració sobre com transformar una bici en una bicicleta elèctrica. El taller es fa de 10:00 a 12:00 hores i les inscripcions s’han de realitzar a www.lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions.

– Bicibarris 2014: 27 de setembre. Sortida inaugural del programa Bicibarris 2014, en el qual es fan rutes per conèixer els diferents barris de la ciutat a cop de pedal. Organitza Biciclot i les inscripcions s’han de fer a www.lafabricadelsol.bcn.cat/inscripcions. La sortida es farà a les 10:30 hores.

– Passejada urbana guiada i documentada per Barcelona: 27 de setembre. Recorregut urbà de baixa dificultat on es mostra i practica com creuar els carrers de manera segura. L’activitat l’organitza Catalunya Camina i les inscripcions s’han de fer a catalunyacamina@catalunyacamina.org. El recorregut s’inicia a les 10:30 hores.

– Projecte Ele.C.Tra: mobilitat elèctrica, mobilitat més sostenible: 29 de setembre. Conferència sobre el desenvolupament de nous sistemes de transport alternatius en els entorns urbans. La xerrada tindrà lloc a les 15:00 hores al Convent de Sant Agustí. Organitza l’Agència d’Ecologia Urbana amb col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Inscripcions a normarey@bcnecologia.net.

– Activitats de pagament organitzades per Biciclot:
* Ves amb bici: 22, 24, 29 de setembre i 1 d’octubre. Curs d’aprenentatge bàsic per adults.
* Curs de reutilització d’una bici abandonada: 22, 23, 24 i 25 de setembre. Curs d’aprenentatge pràctic sobre el manteniment i reparació d’una bicicleta per a la conducció segura.
* Taller bàsic de mecànica de bicicleta: 20 o 26 de setembre. Iniciació a la mecànica, el manteniment i la bona neteja de la bicicleta.

Enguany hi ha dues activitats de la Setmana de la Mobilitat que s’han programat pel mes d’octubre i novembre per la coincidència amb els actes de la Mercè.

– EXPOelèctric Fòrmula-e: del 16 al 19 d’octubre. Iniciativa que busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb el vehicle elèctric i contribuir a la transformació industrial del sector.

– 21 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària: 18 de novembre. Fòrum de debat sobre l’operativa de les administracions públiques envers la seguretat viària. Enguany el Fòrum tractarà sobre “Motos i seguretat viària”.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per promocionar la mobilitat sostenible i segura i en aquest sentit està millorant la xarxa ciclista i les instal·lacions per la bicicletes, està creant o ampliant els itineraris i les zones de vianants i està apostant per la millora de la xarxa de transport públic amb la implantació de la Nova Xarxa Bus, la utilització de vehicles ecològics en les flotes i el desenvolupament de noves tecnologies. A banda, el Govern Municipal treball per la reducció de la velocitat a la ciutat, especialment en les zones propers als col·legis, l’ampliació de les zones 30, la millora de l’accessibilitat a la ciutat o la millora de la distribució de mercaderies, entre d’altres.

Podeu consultar el programa complet de la setmana de la mobilitat a: http://setmanamobilitat.bcn.cat





Paraules clau

mobilitat/ seguretat/ Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura/ sostenibilitat/