Xavier Trias: “és moment de treballar plegats per seguir fent de Barcelona una ciutat socialment més justa” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “és moment de treballar plegats per seguir fent de Barcelona una ciutat socialment més justa”

19/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona la lectura del pregó de l’activista social, Núria Gispert. La festa comença avui 19 de setembre i finalitzarà el dimecres 24, dia de la Mercè, copatrona de la ciutat. La Festa Major omplirà els carrers dels millors espectacles que combinen tradició i avantguarda. Més de 600 activitats entre les arts de carrer, el millor de la cultura popular, del circ, de la música i la dansa durant sis dies als espais més emblemàtics de la nostra ciutat.

 

 

Enguany, la ciutat convidada a les Festes és Estocolm i l’alcalde ha saludat la delegació de la capital sueca encapçalada per la presidenta de l’Assemblea Municipal d’Estocolm, Margareta Björk. Estocolm ha aportat un seguit de propostes a la programació, com les projeccions a la façana de l’Ajuntament.

Pel que fa a la pregonera d’enguany, l’alcalde ha afirmat que “Núria Gispert representa, millor que ningú, l’esperit més social i solidari de Barcelona, ja que s’ha dedicat tota la vida a ajudar a les persones més vulnerables de la nostra ciutat” i ha explicat que “avui, més que mai, tenen un gran valor les persones com tu, que amb la seva implicació activa en aquests moments difícils, ens inspiren per fer de Barcelona una ciutat encara més solidària”

Trias ha recollit una de les idees del pregó de Gispert “que comparteixo plenament: no es tracta només de pal•liar les necessitats bàsiques de les persones més pobres, sinó de lluitar contra les desigualtats i les injustícies que les causen” i ha expressat que són unes idees que “són la base de bona part de l’acció d’aquest Ajuntament, que té com a prioritat lluitar contra la crisi i combatre les desigualtats”.

L’alcalde ha destacat que “la nostra prioritat és atendre les persones i fer-ho en col•laboració de les entitats del Tercer Sector i organitzacions de voluntaris. En aquests moments difícils seguim invertint més que mai en les persones, incrementant els recursos destinats a les polítiques socials” i ha afegit que “els darrers anys Barcelona ha mantingut i reforçat les seves polítiques socials per garantir la cobertura de necessitats bàsiques, com l’alimentació, l’atenció als col•lectius vulnerables, el dret a l’habitatge o la lluita contra la pobresa energètica; però sabem que encara ens queda molta feina per fer i com a Ajuntament seguirem esforçant-nos al màxim perquè tothom pugui viure amb dignitat a la nostra ciutat”.

 

 

Trias ha reblat que “és moment de treballar plegats, amb la implicació de tothom, per seguir fent de Barcelona una ciutat socialment més justa” i ha posat en valor que Barcelona és la Capital Europea del Voluntariat

L’alcalde ha recordat que aquesta és “una Mercè especial, que ens ha de servir més que mai per teixir noves complicitats i per mostrar al món les potencialitats de la capital de Catalunya. La Mercè del Tricentenari, després d’una Diada Nacional de Catalunya on el món ha tornat a copsar la voluntat dels catalans i les catalanes a decidir el seu futur” i ha refermat que “les Festes de la Mercè són també una gran plataforma de suport als nostres artistes i creadors. Precisament, l’autor del cartell, Ignasi Aballí, és un bon exemple d’aquest vessant més creatiu i innovador de Barcelona”.

Finalment, Trias ha assenyalat que “aquests dies Barcelona tornarà a bullir d’activitat i de vida” i ha convidat als ciutadans “a gaudir de la Mercè, a sortir al carrer, a viure la vostra festa, amb alegria i civisme”.

 

Document relacionat

Pregó de les Festes de la Mercè: Núria Gispert i Feliu (PDF)





Paraules clau

Mercè 2014/