La Mostra d’Associacions torna per La Mercè 2014 a la Plaça Catalunya : Servei de Premsa

La Mostra d’Associacions torna per La Mercè 2014 a la Plaça Catalunya

17/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Mostra d’Associacions és la proposta més participativa de La Mercè. Ja fa dinou anys que la festa gran de Barcelona li reserva l’espai privilegiat de la plaça Catalunya. La Mostra és la gran exposició que ha esdevingut l’homenatge ciutadà als milers d’entitats i a les desenes de milers de voluntaris que treballen cada dia, a cada barri, perquè la nostra ciutat i societat siguin millors.

La ciutadania identifica a les associacions com a part inseparable de Barcelona. Enguany el reconeixement també és internacional, ja que aquest any, el Centre Europeu del Voluntariat, amb el suport del Parlament Europeu, ha escollit Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat, la primera vegada que s’institueix aquesta designació. Aquesta distinció és una certificació explícita de la capacitat de Barcelona per generar propostes engrescadores i respectades que traspassen fronteres, i s’ha d’entendre com un homenatge al voluntariat de les organitzacions de tota mena que, de forma altruista i des del compromís amb el bé comú, contribueixen a fer de Barcelona una ciutat solidària i cohesionada.

La Mostra dedicarà el seu tradicional acte de Cloenda a celebrar que Barcelona és la Capital Europea del Voluntariat del 2014. Conduïda per l’escriptor Màrius Serra, comptarà amb l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català acompanyat d’un quintet de percussionistes, dos pianistes i una soprano que interpretaran “Carmina Burana”. L’espectacular tram final de l’actuació el protagonitzarà la companyia La Fura dels Baus amb la construcció d’una gran xarxa humana que formaran tots els voluntaris i voluntàries que hi vulguin participar, formant una estructura aèria que simbolitzarà el voluntariat, la participació i el treball en xarxa, tot reproduint el cartell de la 19 Mostra d’Associacions obra de l’artista Antoni Camarasa.

Com en cada Mostra, aquest any també es fa un reconeixement especial a dues associacions que celebren aniversari i que representen exemples precisos dels valors que Europa ha reconegut en distingir Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat: la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Fundació Comtal.

La Federació Catalana de Voluntariat Social, que celebra 25 anys, agrupa a 272 entitats socials, treballa per promoure el voluntariat social i per reconèixer la importància d’aquest voluntariat social com a xarxa transformadora, agent promotor de canvis socials i protagonista de l’acció entre les persones més desafavorides.

La Fundació Comtal, amb 20 anys de treball al casc antic, ofereix suport emocional i educatiu als infants, adolescents i joves perquè puguin transformar la seva realitat i millorar la seva qualitat de vida.

 

ACTIVITATS DESTACADES de La Mostra d’Associacions 2014

Govern Obert – GoBCN
La transparència i la participació de la ciutadania en la construcció de la ciutat és una de les prioritats de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest és el punt de partida del projecte Govern Obert de Barcelona que impulsa una nova relació, entre l’Ajuntament i la ciutadania, basada en la transparència, la participació i la col•laboració. Un canvi en la manera de fer política, on les noves tecnologies ens ofereixen noves oportunitats que es podran coneixer a l’espai GoBCN.
Dissabte, diumenge i dimecres l’ estand propi de la plaça Catalunya.

Entrevistes de La Mostra
Després de l’èxit de l’experiment de l’any passat, enguany tornen les Entrevistes de La Mostra moderades per la periodista Natza Farré. Dissabte, Juanjo Puigcorbé i Muriel Casals reflexionaran al voltant de la Consulta, i diumenge Sor Lucia i Màrius Serra ho faran al voltant del Voluntariat.
Dissabte i diumenge a les 13h a l’Auditori.

Trobada de Swing i Mural Capital del Voluntariat
El ball de moda a la ciutat de Barcelona és el Swing i la seva variant per a parelles coneguda com Lindy Hop. Diumenge, La Mostra es transformarà en la millor sala de ball a l’aire lliure, on s’hi podrà aprendre a ballar i a ballar amb l’alegria de fer-ho al ritme d’una banda que interpretarà swing en directe. Paral•lelament, es podrà col•laborar pintant el mural col•lectiu en homenatge a la Capitalitat Europea del Voluntariat que enguany recau a Barcelona.
Dimecres a les 11h a l’escenari principal.

Cloenda de la Mostra
La Mostra dedicarà el seu tradicional acte de Cloenda a celebrar que Barcelona és la Capital Europea del Voluntariat del 2014. Conduïda per l’escriptor Màrius Serra, comptarà amb l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català acompanyat d’un quintet de percussionistes i dos pianistes que interpretaran “Carmina Burana”. L’espectacular tram final de l’actuació el protagonitzarà la companyia La Fura dels Baus amb la construcció d’una gran xarxa humana formada per voluntaris, que construiran una estructura aèria que simbolitzarà el voluntariat, la participació i el treball en xarxa.
Dimecres a les 20h a l’escenari principal.

Més informació : www.mostrabcn.cat





Paraules clau

associacions/ Mercè 2014/