Fandos assegura que la vinculació de Barcelona amb el món del motor “és una potent generadora de riquesa” : Servei de Premsa

Fandos assegura que la vinculació de Barcelona amb el món del motor “és una potent generadora de riquesa”

16/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha presidit avui la presentació, a l’Ajuntament de Barcelona, de la 50a edició del Rally RACC Catalunya-Costa Daurada, que tindrà com a novetat destacada un tram urbà a Barcelona, que faran dues voltes en un recorregut d’1,6 quilòmetres a l’entorn de les fonts de Montjuïc el proper dia 23 d’octubre.

El president del RACC, Sebastià Salvadó, i Aman Barfull, director esportiu del Reial Automòbil Club de Catalunya, han estat els encarregats d’explicar els detalls del desenvolupament d’aquesta competició, que per tercera vegada passa per Barcelona des de que la prova puntua per al Campionat del Món.

Fandos ha agraït el RACC que hagi renovat la seva aposta per Barcelona, “una ciutat on l’afició pels esports del motor és molt antiga i molt forta”. La tinenta d’alcalde ha posat d’exemples l’antic circuit de formula 1 de Montjuïc, els actuals campionats de trial i enduro, o els recents FMX de l’Extreme Barcelona.

La tinenta d’alcalde ha assegurat que la vinculació de la ciutat amb l’automobilisme, tant en l’àmbit de l’esport com el de la producció, “és un potent generador de riquesa a la nostra ciutat i per això cal promoure actes com el que estem presentant”. “El RACC ens ajuda, de nou, a projectar la ciutat a tot el món”, ha afegit.

Barcelona és la única ciutat del món que concentra la celebració de 3 mundials del món del mortor: la Fórmula 1, el Gran Premi de Motos GP, i el Rally RACC Catalunya-Costa Daurada.

L’organització ha recordat també que el Rally Catalunya-Costa Daurada serà retransmès en directe per a 100 països de tot el món.

 

Protocol de seguretat

L’Ajuntament de Barcelona ha elaborat un protocol per a la celebració de proves automobilístiques a la ciutat, per a assegurar que aquestes activitats garanteixen uns estàndards de seguretat imprescindibles. Aquest protocol assegura que es compleixen amb els procediments per l’autorització d’aquest tipus d’esdeveniments.

El document estableix diverses condicions tant per les proves automobilístiques de competició com per a la resta de proves, com per exemple que l’organització haurà d’acreditar i disposar de l’autorització de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) així com garantir el compliment dels dispositius de seguretat i sanitaris que estableix aquesta entitat, entre d’altres requisits.





Paraules clau

50è Rally RACC Catalunya-Costa Daurada/