L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1 milió a subvencionar la pràctica esportiva extraescolar : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1 milió a subvencionar la pràctica esportiva extraescolar

09/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), posarà en marxa per al proper curs un nou sistema de subvencions destinat a facilitar l’accés dels nens i nenes de Barcelona a l’oferta esportiva d’entitats, clubs i federacions de la ciutat, que es realitza fora de l’horari escolar. Aquestes subvencions, amb un pressupost destinat d’1 milió d’euros, permetran rebaixar la despesa assumida per aquest concepte per part de les famílies entre un 30% i un 90%, en funció de l’indicador de la Renda Familiar Disponible i tindran un límit de 315 euros per nen i curs sota el següent barem:

 

 

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Espots, Maite Fandos, ha explicat avui que aquest nou ajut “respon a la voluntat del consistori de generar oportunitats a totes les nenes i nens de la ciutat perquè puguin participar en activitats esportives extraescolars que s’ofereixen des de les diferents entitats esportives de Barcelona, i perquè la manca de recursos econòmics no sigui impediment perquè els infants practiquin l’esport que els agrada a l’entitat esportiva que escullin”.

Fandos ha recordat que el govern municipal recull, d’aquesta manera, la demanda que va llançar, fa poc, el Síndic de Greuges de Catalunya, de potenciar des de les administracions les possibilitats dels infants de gaudir de lleure i de l’esport independentment de la situació socio-econòmica de les famílies.

Avui s’ha convocat els ajuts, i a partir de demà, ja es poden presentar les sol·licituds per a accedir a aquests ajuts. Les famílies interessades trobaran la informació a cadascuna de les entitats homologades.

Durant tot l’estiu, l’IBE ha fet un procés d’homologació de les activitats de les entitats esportives, que han hagut d’acreditar la titulació de la direcció pedagògica, el projecte esportiu educatiu de l’entitat, la programació d’activitats i d’altres requisits, com la ràtio de monitoratge per alumnat o les assegurances.

En el moment que les famílies sol·licitin la inscripció a una entitat organitzadora homologada, hauran d’omplir el formulari corresponent a la sol·licitud d’ajut. El formulari es podrà presentar a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la ciutat.

Una vegada gestionades i valorades les sol·licituds, l’Institut Barcelona Esports publicarà una resolució de l’atorgament dels ajuts. A partir d’aquest moment, les famílies hauran de formalitzar la inscripció a l’activitat per a la que havien sol·licitat l’ajut, abonant la diferència que l’ajut no cobreix.

Trimestralment, les entitats organitzadores hauran d’enviar a l’Institut Barcelona Esports la relació d’infants inscrits amb ajut concedit (amb la signatura de la família) per què es pugui tramitar el pagament corresponent.

 

 

Increment del pressupost

L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat, en tres anys, més del 198% del pressupost destinat a promoure l’esport en horari lectiu i extraescolar des dels seus diferents programes, fins a arribar a un total de 2.085.000 euros, una xifra que ara inclou el milió d’euros de subvenció per a activitats esportives extraescolars.

 

Dades esport en horari lectiu

El programa ‘L’escola fa esport a la ciutat’, de pràctica de l’esport dins l’horari lectiu, va comptar l’any passat amb més de 60.100 alumnes apuntats, un increment del 64% respecte del curs 2011-2012. Hi van participar 293 centres educatius, un 66,44% del total de centres educatius de la ciutat (441). Al curs 2012-2013, la participació va ser de 222 centres, la qual cosa significa un increment entre els dos cursos d’un 31,98%. La previsió de creixement per al curs 2014-2015 és del 5%, la qual cosa farà arribar a un percentatge del 70% de participació.

Els esports que s’han incorporat al llarg dels 3 cursos són rugbi, kòrfbol, waterpolo, esports adaptats, esports amb cavall, esports amb bicicleta, gimnàstica artística, tennis, bàsquet, esports d’acció (skate i scooter), pentatló, beisbol, golf, esports d’hivern, valors olímpics, vela.

 

Dades sobre l’esport extraescolar 2014

Les entitats, federacions i clubs que han homologat les seves activitats per a aquest curs ofereixen a l’entorn de 62.000 places per a extraescolars. Segons l’estudi d’hàbits esportius de la població en edat escolar de Barcelona 2014, la pràctica esportiva fora de l’horari lectiu ha incrementat un 9,2% respecte de 2008.

 

 

L’oferta del curs 2014-2015 queda configurada de la manera següent:

– Esquitxa: de 0 a 3 anys, educació infantil. 82 activitats d’entitats homologades.
– Mou-te: de 3 a 5 anys, educació infantil. 448 activitats d’entitats homologades.
– Descobrim l’esport: de 6 a 12 anys, educació primària. 2.298 activitats d’entitats homologades.
– Fem esport: de 12 a 18 anys, educació secundària: 1.126 activitats d’entitats homologades.





Paraules clau

atenció a les persones/ escola/ esport/ subvenció/