Trias: “Les noves tecnologies aplicades a la sanitat fan de Barcelona una gran Smart City” : Servei de Premsa

Trias: “Les noves tecnologies aplicades a la sanitat fan de Barcelona una gran Smart City”

04/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui la presentació de la iniciativa conjunta de l’Hospital Clínic i l’empresa japonesa de tecnologia Olympus, AIS Channel (Advances in Surgery Channel), un canal que neix amb l’objectiu de compartir les darreres innovacions en tècniques quirúrgiques amb els professionals de la comunitat científica en actiu, a la vegada que serveix com a plataforma de coneixement per als cirurgians en formació.

 

 

En la presentació del projecte, que ha tingut lloc avui a l’Ajuntament de Barcelona, hi han participat el doctor Antonio Lacy, cap de cirurgia gastrointestinal del Clínic i impulsor del projecte, i dos directius de l’empresa Olympus, Ramón Martori i Frank Drewalowski. També hi ha assistit la Delegada de Salut de l’Ajuntament, Cristina Iniesta.

L’alcalde ha felicitat els emprenedors d’AIS Channel per “apostar per les noves tecnologies aplicades a la sanitat”. “Les noves tecnologies tenen sentit només si ajuden a la gent, i aquest és un bon exemple”, ha afegit. Trias ha explicat que són projectes com aquest “que fan de Barcelona una gran Smart City”.

Xavier Trias ha recordat que la sanitat “és una gran font de riquesa i una oportunitat molt gran de projectar Barcelona a tot el món. I per fer-ho, comptem amb un dels millors hospitals del món, l’Hospital Clínic, una punta de llança de la qualitat en l’àmbit sanitari”.

AIS Channel és una plataforma interactiva per comunicar els avenços en les diferents especialitats quirúrgiques i fa servir totes les tecnologies disponibles actualment per tal que s’hi pugui tenir accés en directe i de forma gratuïta des de qualsevol lloc del món a través del dispositiu connectat a internet. Es dirigeix als cirurgians de totes les especialitats, estudiants de medicina i residents, professionals d’infermeria i personal de quiròfan i especialistes en tecnologia quirúrgica interessats en les darreres novetats mundials en tractaments quirúrgics.

Els continguts del canal estan estructurats en quatre apartats: congressos, a on l’usuari pot assistir en directe a la retransmissió en alta definició dels congressos en els que participen especialistes d’arreu del món; societat, secció en la que s’anuncien els propers esdeveniments destacables – publicacions, articles, conferències-, a més de servir de plataforma per a que els usuaris puguin intercanviar opinions i fer preguntes a l’equip AIS i a d’altres usuaris; centre d’entrenament, a on s’ofereix als professionals una formació presencial i/o a distància amb la tècnica AIS Immersion Experience technology i on es mostren els millors procediments en tècniques quirúrgiques, pas a pas, en format vídeo; i esdeveniment en viu, en el que es poden visionar conferències i cirurgies en directe, i que permet fer preguntes i comentaris on-line.

El canal, el primer d’aquestes característiques, està tenint una gran acceptació entre la comunitat quirúrgica global. Ja compta amb 50.000 noves subscripcions en el primer mes des del seu llançament. D’altra banda, els cursos del centre d’entrenament que s’impartiran durant l’any 2015 tenen, a data d’avui, el 100% de les places reservades.





Paraules clau

AIS/ innovació/ medicina/ sanitat/ smart city/ Xavier Trias/