L’Ajuntament de Barcelona adjudica el projecte per a construir dos edificis d’habitatges dotacionals a l’Eixample : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona adjudica el projecte per a construir dos edificis d’habitatges dotacionals a l’Eixample

31/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB), ha adjudicat els treballs per a la redacció del projecte de dues promocions situades en ple Eixample i que van destinades a habitatges dotacionals de lloguer.

L’equip de Martí Miralles Arquitectes serà l’encarregat de redactar el projecte de la promoció que es construirà al carrer Comte Borrell, núm 159 i que constarà de 35 habitatges de lloguer social. Per la seva banda, Taller d’Arquitectura Col.laboradors redactarà el projecte de la promoció de 47 habitatges dotacionals per a gent gran situada al carrer Viladomat, 142.

El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha posat en valor aquestes dues promocions d’habitatges protegits “les dues més importants del districte i que estan situades en un entorn que ens vam comprometre a desenvolupar, com és l’espai anomenat Germanetes, al bell mig de l’Esquerra de l’Eixample” i ha afegit que “aquests dos edificis, a més, també inclouen dos equipaments molt rellevants pel barri com són una escola bressol municipal, que volem que entri en funcionament durant el curs 2015-2016, i un casal de gent gran”.

L’edifici del carrer Comte Borrell, amb una superfície total construïda d’uns 5.800 m2, disposarà de 35 habitatges de lloguer social i 61 places d’aparcament i es completarà amb un equipament, una escola bressol que ocuparà uns 825 m2. En el disseny de l’edifici es tindran en compte factors mediambientals, com ara una bona orientació, incorporació de ventilació creuada, etc. Els habitatges tindran una superfície útil aproximada d’uns 57 m2 i constaran de dos dormitoris. El pressupost d’adjudicació per a la redacció del projecte ha estat de 113.753 €.

L’edifici del carrer Viladomat, amb una superfície total construïda d’uns 4.600 m2, constarà de 47 habitatges dotacionals per a gent gran i un equipament (casal per a gent gran), amb una superfície construïda d’uns 872 m2. Els habitatges tindran al voltant d’uns 40 m2 de superfície útil i disposaran d’una cuina-saló menjador, un bany i un dormitori. El pressupost de licitació per a la redacció del projecte és de 114.799 €

La previsió és que les obres de l’edifici del carrer Comte Borrell comencin al 2015, i les del carrer Viladomat al 2016.

 

Render de la promoció de Comte Borrell, 159

 

Renders de la promoció del carrer Viladomat, 142





Paraules clau

Eixample/ habitatge/