Trias: “Peret va saber transmetre el caràcter vital, obert, acollidor i dinàmic que caracteritza Barcelona” : Servei de Premsa

Trias: “Peret va saber transmetre el caràcter vital, obert, acollidor i dinàmic que caracteritza Barcelona”

27/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha expressat el seu condol per la mort del cantant català Pere Pubill Calaf, Peret, que ha traspassat aquest matí a la ciutat de Barcelona. Trias ha expressat el seu reconeixement a la figura de Peret i la seva singular vinculació amb la ciutat de Barcelona.

L’alcalde ha recordat la seva actuació a la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de 1992, ja que “en aquell moment tan decisiu per a la projecció internacional de la nostra ciutat, Peret va saber transmetre el caràcter vital, obert, acollidor i dinàmic que caracteritza Barcelona” i ha afegit que “ho va fer a través d’una música que ens és ben pròpia i que, alhora, es fruit d’un mestissatge de sons provinents d’una extraordinària diversitat d’estils i de cultures”.

Trias ha posat en valor que “l’exemple de Peret ens referma el convenciment que la nostra ciutat i el nostre país avancen sobre la base de la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació” i ha remarcat que “ho fa amb la valuosa contribució de persones que, des de la senzillesa, l’autenticitat i també des de la tenacitat, arriben a l’excel·lència. Artistes que, com Peret, són ben conscients de la tradició i busquen nous camins sense perdre mai l’essència”.

Finalment, l’alcalde ha explicat que “per això, en memòria seva i dels grans músics populars catalans que ens han deixat un llegat artístic i personal del més alt nivell, no hem d’oblidar mai que Barcelona és una ciutat encisadora i única, que viu la música amb passió i energia creativa” i ha reblat que és “una ciutat que, com Peret va cantar amb emoció, orgull i alegria, té el poder d’estar sempre atenta i oberta a nous somnis i fites, i de sumar esforços per fer-los realitat”.

Peret va rebre l’any 2008 la Medalla d’Or al Mèrit Artístic que el reconeixia com a primer representant i mestre de la rumba catalana. La distinció destaca la seva influència en moltes generacions de músics i compositors, i el seu paper com a impulsor d’un estil musical genuïnament barceloní que traspassa les nostres fronteres.





Paraules clau

Alcalde Trias/ condol/ Peret/