Més de 64.800 nens i nenes gaudeixen aquests mesos de la Campanya de Vacances d’Estiu 2014 : Servei de Premsa

Més de 64.800 nens i nenes gaudeixen aquests mesos de la Campanya de Vacances d’Estiu 2014

18/08/2014



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ofereix durant el període d’estiu i de vacances d’infants i joves una variada i extensa oferta d’activitats d’educació en el lleure a través de la promoció esportiva, l’activitat lúdica i sociocultural. La Campanya de Vacances d’estiu està dirigida a infants i adolescents d’entre 1 i 17 anys , i es tracta d’un programa coordinat per l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports del consistori, amb la col•laboració d’entitats de lleure, socials i esportives.

A menys d’un mes de la finalització de les inscripcions, la previsió és que hi hagi 64.870 inscrits aquest any. Pel que fa a les ajudes econòmiques en forma de beques, s’han atorgat 7.668, el que suposa un augment del 14,51% respecte l’any anterior. L’import total de les beques concedides ha estat de 1.193.457 euros, el 15,14 % més que l’any 2013.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha explicat avui que “un any més, l’ajuntament ha fet una aposta perquè tots els nens i nenes de Barcelona que vulguin fer activitats de lleure a l’estiu puguin fer-ho”. En aquest sentit ha recordat que el consistori compta amb una partida oberta perquè “cap família que compleixi els requisits es quedi sense la beca”.

A part de les beques concedides, l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona (IMSS) atorga un ajuts econòmics de suport de les activitats de lleure a l’estiu, estiguin o no estiguin en el marc de la Campanya de Vacances d’Estiu. Per a complementar les beques de la Campanya, aquest any s’han donat entre juny i juliol 509 ajuts per un import de 97.890 euros, tot i que fins a la finalització de la campanya no es tindrà la xifra definitiva. L’any 2013 es van donar 530 ajuts econòmics per un import de 122.884,24 euros.

2013 2014 Increment
Inscrits 62.375 64.814 (previsió) 3,91 %
Número d’activitats 543 628 15,65%
Entitats homologades 177 189 6,77%
Beques 6.696 7.668 14,51%
Import de les beques 1.036.440 e 1.193.457 e 15,14%

Les activitats de la Campanya de Vacances d’estiu s’agrupen en dos blocs, l’àmbit del lleure, i l’àmbit de l’esport.

Aquest any l’Ajuntament ha introduït a la variada oferta de la campanya de vacances una nova modalitat d’activitats socioculturals dirigides a adolescents d’entre 12 i 17 anys amb l’objectiu d’oferir propostes atractives en tots els districtes i que s’ajustin a les necessitats i interessos dels adolescents: activitats sobre tecnologies de la informació i la comunicació, arts plàstiques, arts escèniques i musicals, edició d’imatge, etc. En total s’oferten 29 activitats en aquesta nova modalitat.

Una altra de les novetats d’enguany és la incorporació d’activitats adreçades a infants i adolescents i a les seves famílies. Una nova oferta d’activitats accessibles i variada per tal que totes les famílies puguin trobar l’activitat que més s’adeqüi als seus interessos i necessitats. Aquesta oferta es concentra majoritàriament al districte de Sant Andreu amb la voluntat d’estendre-les a altres districtes en les properes Campanyes de Vacances d’Estiu.

Aquestes activitats vam començar el passat 28 de juliol i es poden realitzar fins el proper 5 de setembre. Les famílies que volen gaudir d’aquesta oferta es poden inscriure el mateix dia ja que són activitats que necessiten inscripció prèvia.
Aquesta oferta disposa de 30 places (30 famílies), i es pot triar entre set activitats diferents:

– Visita guiada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i al Museu de la Xocolata
– Descoberta de la Natura: Riu Besós
– Recorregut fotogràfic pels barris de Sant Andreu
– Diferents tallers simultanis al Districte de Sant Andreu
– Gimcana sobre rodes als barris de Sant Andreu
– Joc d’orientació amb GPS per a famílies (Geocatching)
– Sopar i cinema a la fresca al Districte de Sant Andreu

Aquestes activitats són majoritàriament gratuïtes, excepte el sopar i cinema a la fresca i el sopar de carmanyola, que tenen un preu simbòlic de 2 euros.

Entre les novetats de la Campanya d’enguany també és important destacar que per primer cop, algunes activitats, i en concret les de l’Àmbit Sociocultural, s’estan realitzant en Biblioteques de la Xarxa Municipal, i les noves activitats que s’han incorporat a l’oferta dels Campus Olímpia:

– Específic catamarà del Base Nàutica Municipal(10 a 17 anys)
– Poliesportiu Nàutic del Base Nàutica Municipal(6 a 17 anys)
– Específic Optimist del Base Nàutica Municipal (6 a 14 anys)
– Golf (6 a 14 anys)
– Pàdel al Centre Esportiu Nova Icària (8 a 16 anys
– Nàutic al Centre Municipal de Vela (5 a 14 anys)
– Tenis Vall d’Hebron (6 a 14 anys)
– Jove la Mar Bella (14 a 17 anys)

 

L’Ajuntament cobreix tota la demanda del servei de monitors especialitzat

En el marc de la Campanya d’Estiu, l’Ajuntament ha cobert tota la demanda del servei de monitors especialitzats per a atendre les necessitats d’aquells infants i joves que requereixen un suport especial per la seva discapacitat físic, psíquica o sensorial, perquè puguin participar a les activitats que els interessi. En total, aquest any s’ha donat suport a 260 infants amb discapacitat que han participat en 136 activitats diferents, augmentant en 20 el nombre de monitors de suport atorgats respecte l’any anterior. El pressupost destinat per cobrir la totalitat de la demanda ha estat de 269.938 euros.

Paral•lelament l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha atorgat la quantitat de 28.948 euros al conjunt de casals que ofereixen activitats específiques per a infants amb discapacitat.

Finalment, i també com a novetat d’aquest 2014, s’ha realitzat una sessió formativa sobre la inclusió dels infants amb discapacitat en l’àmbit del lleure. Aquesta sessió ha tingut 5 hores de durada, s’ha realitzat en 4 horaris diferents i hi ha participat un total de 119 assistents, tots ells monitors i coordinadors dels casals homologats a la Campanya. El cost de la formació ha estat de 1.060,85€.

 

671 alumnes han realitzat el Programa Matins d’Estudi, Matins d’Esport (Més a Més)

L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el Consorci d’Educació de Barcelona, ha ofert durant aquest estiu un total de 2.366 places per alumnat de 1r a 4t d’ESO, amb alguna assignatura suspesa el mes de juny, dins del marc de la 2a edició del pla “Suport a l’estiu, èxit al setembre“, que té com a objectiu prioritari ajudar als nois i noies i també a les seves famílies a preparar l’avaluació extraordinària de setembre amb èxit. Com a novetat, aquest any ha ofert a l’alumnat participant la possibilitat de gaudir d’activitats esportives, complementàries a les hores de suport educatiu, impulsades des de l’Institut Barcelona Esports, i que es desenvolupen en dependències dels centres educatius on es fa aquest reforç.

En aquest nou programa, anomenat Matins d’Estudi, Matins d’Esport (Més i Més), han participat 671 alumnes de 39 instituts diferents. Aquesta oferta és completament gratuïta i optativa. Les dues hores d’esport s’han realitzat abans o després de l’activitat d’estudi.

La programació esportiva del Programa Més i Més ha compartit els objectius del currículum d’educació física del curs d’educació secundària obligatòria. Durant les tres setmanes en les que s’ha portat a terme el programa, de l’1 al 18 de juliol, s’ha potenciat l’aprenentatge d’esports col•lectius, individuals i experimentació corporal a través d’activitats i jocs. S’ha fet especial èmfasi en els aspectes positius de l’activitat física en la salut individual i col•lectiva.
L’Ajuntament, la Fundació Probitas i la Fundació Privada per a l’Esport i Educació de Barcelona, signen un conveni per oferir 210 places diàries de casals d’estiu

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), la Fundació Probitas, i la Fundació Privada per a l’Esport i Educació de Barcelona, van signar un conveni el passat mes de juliol per augmentar l’oferta de les activitats de lleure a l’estiu durant el mes d’agost en tres districtes de la ciutat: Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

La Fundació Probitas posa a disposició de l’Ajuntament 150 places, i l’IMSS, amb una aportació de 18.000, va ampliar l’oferta a 60 places més. En total, s’ofereixen 210 places diàries a nens i nenes de 5 a 12 anys derivats dels serveis socials.

Aquestes activitats es realitzen a:

– Camp de Fútbol de Trinitat Vella: veïns dels barris de Trinitat Nova i Trinitat Vella
– Escola El Turó: veïns de Porta, Vilapicina i Torre Llobeta, Turó de la Peira i Can Peguera
– Centre Esportiu La Mina





Paraules clau

activitats escolars/ atenció a les persones/ Estiu 2014/ vacances/ vacances d'estiu/