El barri del Clot guanya un nou casal per a gent gran : Servei de Premsa

El barri del Clot guanya un nou casal per a gent gran

04/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El barri del Clot, del districte de Sant Martí tindrà un nou Casal de Gent Gran que estarà ubicat a la Plaça Joan Casanelles, 1. Aquest mes de juliol s’han iniciat les obres de rehabilitació de l’edifici. El projecte contempla la reforma i la nova distribució interior de l’edifici de planta baixa i primer pis, per tal que pugui allotjar un Casal de Gent Gran i també un Espai de Joves.

Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí ha declarat: “El barri del Clot tindrà un nou Casal per a gent gran que estarà ubicat a l’edifici on abans hi havia el Casal Joan Casanelles. La nova ubicació del Casal Joan Casanelles (Concili de Trento, 15-35) ens permet rehabilitar l’edifici i fer un nou equipament de gent gran per al barri.”

El regidor Freixedes ha afegit: “Amb aquesta reforma tindrem un equipament intergeneracional al barri del Clot on no només millorem l’estructura i espais del casal de gent gran sinó que també cedim un espai als joves, on hem recollit els seus requeriments perquè hi puguin dur a terme les seves activitats”.

La rehabilitació preveu l’enderroc de la distribució actual per fer una nova distribució interior i també es realitzaran nous revestiments: cel rasos, pavimentació i acabats. També es refarà l’escala interior d’accés a la primera planta per adaptar-la a la normativa d’accessibilitat i es faran millores a la coberta i a les façanes de l’edifici a més d’adequar les instal•lacions.

Les obres de la reforma de l’edifici han començat aquest mes de juliol i està previst que acabin cap a finals d’any. El pressupost de l’obra és de 635.205 € (iva inclòs).

La reforma preveu que el nou edifici aculli els dos equipaments però es farà perquè cadascun tingui una entrada independent. S’accedirà al Casal de Gent Gran per la plaça de Joan Casanelles i disposarà de dues zones clarament diferenciades, a la planta baixa se situaran les activitats completament obertes al públic mentre que a la primera planta, hi haurà les sales on es realitzen les activitats programades. Es preveu l’accés dels usuaris del Casal a la coberta que serà arreglada com a terrassa i s’hi situaran jardineres perquè la gent gran pugui realitzar activitats de jardineria i fins i tot, plantar vegetals comestibles.

Per la seva banda, l’Espai de Joves, amb accés independent des de la mateixa plaça, estarà situat a la zona nord-est de la planta baixa i s’organitzarà en un gran espai que es podrà subdividir en tres sales gràcies a la instal•lació de panells mòbils.

A la zona central de la planta baixa i seguint una paret corba ja existent, es col•locaran uns lavabos, la cuina del bar – cafeteria, la zona de magatzem i la cambra de residus.

A més la reforma de l’edifici preveu que l’escala exterior existent sigui substituïda per una que servirà com a sortida d’evacuació de la planta superior.





Paraules clau

atenció a les persones/ clot/ equipament/