Xavier Trias: “Turisme és activitat econòmica, i l’activitat econòmica és benestar” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Turisme és activitat econòmica, i l’activitat econòmica és benestar”

28/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha visitat les instal·lacions rehabilitades del Centre d’Informació de Turisme de Barcelona de la Plaça Catalunya. La principal oficina d’atenció al visitant de la ciutat, i primer espai de contacte entre el turista i Barcelona, ha estat sotmesa a una remodelació integral. Per aquest espai, situat sota la font ornamental de la plaça, passen cada any 440.000 turistes. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, la tinent d’alcalde, Sònia Recasens; el regidor Raimond Blasi; Joan Gaspart, president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona; i Jordi William Carnes, director general de Turisme de Barcelona.

 

 

La reforma ha permès solucionar problemes estructurals, organitzant millor l’espai i adequant-lo a les noves tecnologies i alhora redimensionar els espais d’informació, botiga i “back office”. El centre d’atenció als turistes de plaça de Catalunya, que està en funcionament des de 1996, ha sofert diferents reformes parcials. Amb aquesta rehabilitació integral s’han pogut corregir problemes estructurals de la instal·lació i alhora ha permès reorganitzar els espais funcionals de l’oficina guanyant espai per a l’atenció al públic.

L’alcalde ha afirmat que el turisme és molt important per la ciutat de Barcelona: “Turisme és activitat econòmica, i l’activitat econòmica és benestar” però ha afegit que “cal ordenar-lo, amb convivència”, per tal de facilitar l’encaix del turisme amb el dia a dia de Barcelona.

Com ha assenyalat l’alcalde la reforma d’aquest centre és molt important perquè donarà un millor servei als visitants a la ciutat, al centre també hi ha una botiga de merxandatge amb productes sobre la nostra ciutat, fets per persones amb risc d’exclusió social. Trias ha agraït la tasca realitzada per Turisme de Barcelona. Xavier Trias ha explicat que Barcelona vol un turisme de qualitat, “que no vol dir d’alt poder econòmic”, i ha apostat perquè els turistes que ens visiten “cuidin també la ciutat”.





Paraules clau

turisme/