L’alcalde Trias demana als nous agents de la Guàrdia Urbana que garanteixin la convivència i el respecte perquè tothom pugui sentir-se bé a Barcelona : Servei de Premsa

L’alcalde Trias demana als nous agents de la Guàrdia Urbana que garanteixin la convivència i el respecte perquè tothom pugui sentir-se bé a Barcelona

23/07/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui l’acte de benvinguda i de lliurament de placa als 109 agents de la 86ª promoció de la Guàrdia Urbana de Barcelona. D’aquests, el 77% són homes (84 agents) i un 23% són dones (25 agents). L’acte ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i també ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde i responsable de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, el gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Delort i del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez.

 

 

Amb la incorporació dels nous agents el Govern Municipal vol incrementar el nombre d’efectius del cos de policia barceloní, amb la voluntat d’oferir el millor servei a la ciutadania. L’alcalde ha donat la benvinguda i ha felicitat als nous agents als qui ha agraït que hagin triat formar part de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Trias, ha destacat que “ser guàrdia urbà significa tenir vocació de servei públic” i posar en pràctica constantment valors com “el civisme, l’empatia, el rigor, l’ètica, l’esperit de col·laboració i l’afany de millora”. En aquest sentit, l’alcalde els ha recordat que “la vostra és una tasca de proximitat, la vostra raó de ser” i ha afirmat que la “vostra feina és garantir la convivència i el respecte perquè tothom pugui sentir-se bé a Barcelona”, garantint “els drets de les persones, però quan calgui recordant els seus deures”. Trias ha finalitzat assegurant que “el cos de la Guàrdia Urbana és un cos de prestigi i representa un orgull per la ciutat, per l’Ajuntament i per Catalunya”.

Del total d’aspirants de la promoció, 6 van iniciar directament la fase de pràctiques a les comissaries de l’Eixample i i Sarrià-Sant Gervasi perquè provenien d’altres cossos i ja comptaven amb la formació policial. La resta, 107 aspirants, van iniciar la formació acadèmica policial a l’Escola de Policia de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), dels quals 103 han superat el curs amb èxit. Durant els nou mesos que ha durat el curs i dins del context formatiu, els alumnes han participat en actes de ciutat donant suport als dispositius policials organitzats en caps de setmana i festius com ara: la Cavalcada de Reis, curses ciutadanes i la Revetlla de Sant Joan, entre d’altres.

A partir d’ara, els 103 nous efectius començaran la fase de pràctiques a les diferents comissaries del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei, seran nomenats agents de la Guàrdia Urbana com a funcionaris de carrera.

Els nous efectius es destinaran íntegrament a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans a les zones de més afluència i major demanda de serveis i alhora ampliant i rejovenint la plantilla municipal. L’edat mitjana d’aquesta promoció ha estat de 30 anys. L’agent més jove en té 21 i el més gran 44. L’àmplia majoria resideixen a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

Aquesta promoció de l’Escola de Policia de Catalunya la van iniciar 181 alumnes de diverses policials locals i l’han finalitzat 168. Els cinc primers agents de la promoció han estat de la Guàrdia Urbana de Barcelona (tres dones i dos homes). Tots cinc han estat guardonats amb uns dies de formació a l’École Nacional Supérieure d’Application de la Police Nationale de Toulouse per haver estat els cinc primers de tota la promoció.





Paraules clau

guàrdia urbana/