Xavier Trias: “Amb iniciatives com la rehabilitació de Ca l’Alier estem creant una nova Barcelona pensada per i amb les persones” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Amb iniciatives com la rehabilitació de Ca l’Alier estem creant una nova Barcelona pensada per i amb les persones”

22/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat el projecte de rehabilitació de Ca l’Alier per convertir-lo en un Centre d’Innovació entorn a les Smart Cities, on s’hi instal·laran les multinacionals Cisco i Schneider Electric. A l’acte hi ha assistit entre d’altres, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes; l’arquitecte en cap de l’Ajuntament, Vicente Guallart; el vicepresident sènior de Cisco per Amèrica Llatina, Jordi Botifoll, i el vicepresident executiu d’Operacions d’Schneider Electric, Julio Rodríguez.

 

L’alcalde ha definit Ca l’Alier, que promourà la recerca, la formació i el desenvolupament de nous projectes relacionats amb les Smart Cities, com un “lloc especial”. Trias ha dit que les ciutats s’han de transformar per donar serveis a les persones i l’aposta de Barcelona per les noves tecnologies és per donar resposta a les necessitats de la seva gent”. A Ca l’Alier, ha assenyalat, “mantenim la història però donem un impuls de futur, on volem atreure empreses tecnològiques, industrials, emprenedors, universitats i centres de recerca”. Con ha dit l’alcalde amb aquest centre a l’antiga fàbrica de Ca l’Alier “fem un pas important, i fruit de la feina de l’àrea Hàbitat Urbà, per seguir consolidant Barcelona com una ciutat intel·ligent de referència mundial”.

Trias ha assenyalat que la rehabilitació d’aquest espai “és la primera peça d’aquest Smart City Campus que ajudarà a crear llocs de treball, a atraure i desenvolupar talent i transformarà la ciutat”. Ca l’Alier, ha explicat l’alcalde, es posarà en marxa gràcies a dues empreses, CISCO i Schneider Electric, a les que ha agraït “el seu compromís i la seva aposta per Barcelona”. L’alcalde ha explicat que la col·laboració amb aquestes empreses ve de lluny i ara comença a donar els seus fruits i ha recordat que totes dues estan ajudant a impulsar la “City Protocol Society”, on ciutats, empreses i centres d’investigació de tot el món posen en comú les millors pràctiques i els criteris que han de seguir les ciutats intel·ligents del futur. L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció afegint que amb iniciatives com les de Ca l’Alier, la Plaça de les Glòries i l’eix Pere IV, “es crearà una nova Barcelona pensada per i amb les persones”.

 

Document relacionat

Dossier de premsa: Ca l’Alier es convertirà en un Centre d’Innovació vinculat a les ciutats intel·ligents





Paraules clau

ca l'alier/ innovació/ smart cities/ smart city/