El Consell Municipal de Benestar Social convoca una nova edició dels Premis als Mitjans de Comunicació : Servei de Premsa

El Consell Municipal de Benestar Social convoca una nova edició dels Premis als Mitjans de Comunicació

14/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un any més el Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona ha iniciat el termini per presentar els treballs que optin als Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació. Aquesta convocatòria, que enguany arriba a la seva 22a edició i està adreçada a premsa, ràdio, televisió i mitjans digitals, té l’objectiu de reconèixer la tasca informativa dels i les professionals del món de la comunicació que amb els seus treballs contribueixen al coneixement i sensibilització sobre la realitat social de la ciutat.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i Presidenta del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), Maite Fandos ha recordat que els premis es van crear l’any 1993 a proposta del CMBS amb l’objectiu de premiar la tasca informativa dels professionals del món de la comunicació, i “actualment s’erigeixen com el reconeixement a tots els professionals dels diferents mitjans de comunicació que col·laboren amb la seva tasca informativa a apropar a tota la ciutadania una determinada visió de les temàtiques i problemàtiques socials de la ciutat”. “Professionals”, ha dit Fandos, “”que assumeixen aquesta responsabilitat, que van més enllà de la mera notícia. Perquè no n’hi ha prou en informar, sinó que cal fer d’altaveus d’una realitat massa sovint poc coneguda”.

Maite Fandos també ha recordat que aquests premis “valoren l’abordatge de la informació des d’una mirada crítica, reflexiva i responsable, amb el convenciment que els mitjans de comunicació poden contribuir a construir una ciutat més inclusiva i cohesionada”.

Per optar als premis es poden presentar articles, reportatges, sèries d’articles, programes de ràdio, de televisió o iniciatives de caràcter informatiu i divulgatiu dissenyades per a Internet i que estiguin dins de l’àmbit de benestar social de Barcelona.

El termini de presentació d’aquesta edició finalitza el 10 de setembre de 2014 i està obert a tots els treballs que s’hagin fets públics, a qualsevol de les modalitats del premi, entre l’1 d’agost de 2013 i el 31 de juliol de 2014.

Aquest certamen està dotat amb un premi de 5.000 euros per a cadascuna de les modalitats que es poden presentar (premsa, ràdio, televisió i Internet), i farà públic el seu veredicte abans del 31 de desembre de 2014.

El jurat, format per membres del Consell Municipal de Benestar Social i per representants d’organitzacions i entitats socials i de la comunicació, també es reserva la possibilitat d’atorgar una menció especial amb una dotació econòmica de 1.500 euros a cadascuna de les modalitats participants.

 

 

 





Paraules clau

Premis als Mitjans de Comunicació/