Trias: “Animo la gent a venir, gaudir de la transformació i fer-se seva la plaça de les Glòries” : Servei de Premsa

Trias: “Animo la gent a venir, gaudir de la transformació i fer-se seva la plaça de les Glòries”

10/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha animat avui als ciutadans a “venir, visitar, gaudir de la transformació i fer-se seva la plaça de les Glòries”, immersa en un gran procés de transformació. L’alcalde ha visitat les obres de desconstrucció de l’anella viària i ha conegut el projecte d’urbanització provisional de la plaça que s’iniciarà al setembre i ha assegurat que “aquestes obres no son un caprici sinó un èxit, un projecte que serà beneficiós pel ciutadans”.

 

 

Trias ha assegurat que “aquesta urbanització donarà sentit a tot aquest gran espai durant tot el procés d’obres i de construcció dels túnels. Hem treballat els usos amb les entitats i buscat l’entesa amb tothom perquè ara tots puguem gaudir de la transformació, veure com va canviant aquest gran espai i fer que l’ocupin les persones”.

L’alcalde ha assegurat que la plaça fins ara “era una muralla, una barrera i que a partir d’ara servirà per apropar els barris de l’entorn. És un exemple del nou urbanisme de la ciutat de Barcelona pensat per la gent, de com construïm ciutat perquè les persones gaudeixin de l’espai públic, i no només pensant en la circulació de vehicles”, ha dit.

Xavier Trias ha assegurat que amb el projecte d’urbanització provisional i el futur parc urbà de Canòpia Urbana “podrem tenir una autèntica plaça de les Glòries Catalanes, en la que fins ara era la pitjor plaça de la ciutat”.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha “destacat que amb una inversió molt acurada donem i posem en valor un gran espai”. Volem donar la volta a l’urbanisme a la ciutat, actuant a l’espai públic en el mentrestant, intentant que a mesura que les obres permeten alliberar espai, aquest passi a ser espai ciutadà”.

Vives ha destacat que “aquesta provisionalitat en la urbanització de la plaça que s’iniciarà al setembre i s’enllestirà a l’abril, serà decreixent ja que s’anirà transformant en la plaça definitiva”.

 

Document relacionat

Dossier de premsa: La nova plaça de les Glòries pren vida i s’omple d’usos i activitats ciutadanes amb la urbanització provisional

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ Glòries/ Plaça de les Glòries/