Maite Fandos: “L’Ajuntament està fortament compromès en promoure l’envelliment actiu i saludable” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “L’Ajuntament està fortament compromès en promoure l’envelliment actiu i saludable”

10/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui dijous 10 de juliol a les 09.30 hores, el Parc Joan Miró ha estat l’escenari de la festa final del programa Activa’t, un acte que ha reunit al voltant de 450 persones, la majoria d’elles usuàries d’aquest programa de promoció de l’exercici físic entre les persones majors de 40 anys, tot i que està especialment adreçat a la gent gran.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha estat l’encarregada de posar punt i final a la temporada 2013-2014 del programa, acompanyada de la comissionada d’alcaldia de la Gent Gran, Assumpció Rosset, i de la delegada de salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

La Tinenta d’Alcalde d’Esports, Maite Fandos, ha destacat el compromís del Consistori amb l’envelliment actiu recalcant la importància de l’exercici físic i l’esport en tots els col·lectius, però especialment el de gent gran: “L’esport és un factor clarament afavoridor de la salut, la qualitat de vida i les relacions interpersonals”. També, ha anunciat que el proper trimestre es posarà en marxa el punt activa’t de Sagrada Família incrementant així els punts d’Activa’t a 16 en total.

Tots els assistents han gaudit d’una sessió d’exercicis físics en grup, una exhibició de tai-txi amb ventalls i un esmorzar popular per a tots els participants

L’objectiu de l’Activa’t és promoure un envelliment actiu de la població mitjançant l’adquisició d’una activitat física regular dins la rutina diària de les persones per tal de fer salut i trobar-se bé.

Un programa actiu

El programa Activa’t se celebra a una quinzena d’espais, majoritàriament parcs i jardins, als diferents districtes de Barcelona. Aquesta temporada s’han inaugurat els punts de la Rambla Prim, a Sant Martí, i el de l’Espai de Mar, a Ciutat Vella, que és el primer que té lloc els dissabtes.

Dos dies a la setmana s’hi realitzen sessions de gimnàstiques suaus, com el tai-txi i el txi-kung, caminades i exercicis de memòria. Les sessions, d’accés lliure, compten amb el suport d’un monitor.

Per altra banda, la ciutat compta amb vint-i-sis circuits gimnàstics específics per a persones grans arreu del territori, i una tretzena de circuits gimnàstics per a persones de totes les edats.

Des del Consistori es promou i es treballa per difondre l’esport com un hàbit saludable indispensable, especialment, entre el col·lectiu de gent gran.

Tota la informació sobre l’Activa’t i els circuits gimnàstics, així com altres propostes saludables d’activitat física, la podeu consultar al web de Troba’t B (www.bcn.cat/trobatb)





Paraules clau

atenció a les persones/ esport/ gent gran/ salut/