L’Ajuntament cedeix la gestió cívica del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils al Consell de la Joventut de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament cedeix la gestió cívica del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils al Consell de la Joventut de Barcelona

10/07/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, i el president del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Albert Claret, han signat aquest matí l’acord per cedir la gestió cívica del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ).

Amb aquest acord, el CRAJ passarà a ser gestionat pel CJB a través d’aquest instrument de participació ciutadana pel qual s’atribueix a una entitat sense ànim de lucre la gestió d’activitats, equipaments i serveis municipals, susceptibles de poder tenir aquest tipus de gestió. Amb aquest acord, ja seran 42 els equipaments de la ciutat que estan gestionats a través de la gestió cívica.

 

CRAJ1

 

 

El regidor Raimond Blasi ha destacat que “aquesta gestió cívica del CRAJ proporciona al servei una continuïtat en la seva qualitat de gestió”, i ha recordat que aquesta modalitat de gestió en els serveis i equipaments juvenils és una de les eines que es contemplen en el Pla d’Adolescència i Joventut 2013-2016 amb l’objectiu “d’apropar la política municipal dels diferents agents i als i les joves, de donar suport a la participació juvenil des de projectes col·lectius i de promocionar i afavorir l’associacionisme juvenil apoderador, amb capacitat de decisió per part dels i les joves”.

Amb aquest acord, l’Ajuntament assumirà el 95% de la despesa del projecte, que és de 252.625 euros, la resta serà assumida pel CJB.

El CRAJ és un servei que ofereix informació sobre les entitats juvenils existents a la ciutat de Barcelona, i dóna suport a grups i associacions juvenils pel al seu funcionament i per al desenvolupament de les seves activitats i projectes mitjançant una àmplia oferta de recursos que es desenvolupen principalment en l’Espai Jove La Fontana.

Aquest servei té un model de treball basat en el diàleg, l’entesa, la col•laboració i la coordinació entre el moviment associatiu juvenil de la ciutat que està representat pel seu màxim exponent, el Consell de la Joventut de Barcelona, i per la vocació de l’Ajuntament de Barcelona per garantir des de l’administració un servei especialitzat i específic que promogui i consolidi el grau de participació de l’associacionisme juvenil de la ciutat.

Per la seva banda el CJB està format per 76 associacions i federacions juvenils que, alhora engloben més de 450 entitats de base. És la plataforma interassociativa que aglutina i representa les principals entitats de joves de la ciutat esdevenint un instrument democràtic de participació i d’acció juvenil per promoure, impulsar, mitjançant el treball en xarxa  i la interlocució amb l’Administració, el creixement i la promoció d’un associacionisme fort.

El CJB gaudeix d’una perspectiva privilegiada que li permet conèixer de primera mà i de forma exclusiva la realitat del moviment associatiu de la ciutat. Posseeix una experiència i un bagatge acumulat pel que fa a la gestió de serveis i recursos per l’associacionisme juvenil de la ciutat únic, avalat per més de 25 anys. Aquest nivell d’experiència i expertesa li acredita la capacitat de dissenyar i implementar projectes i actuacions adreçades al foment de l’associacionisme juvenil.

Amb el present acord la ciutat dona un impuls al desenvolupament de l’associacionisme juvenil de la ciutat com element de participació, cohesió social i de compromís cívic de jovent, amb els valors propis de l’associacionisme cedint la gestió del centre de recursos per a la consolidació i creixement de l’associacionisme juvenil a la única plataforma de coordinació interassociativa juvenil, plural, transversal i representativa de l’ampli teixit associatiu juvenil de la ciutat.

 

 





Paraules clau

joventut/