El Pacte del Temps de Barcelona uneix patronals, sindicats i agents socials per una conciliació real : Servei de Premsa

El Pacte del Temps de Barcelona uneix patronals, sindicats i agents socials per una conciliació real

19/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest matí el Pacte del Temps, una iniciativa que convida la ciutadania, entitats, associacions, organitzacions socials i econòmiques a construir conjuntament una ciutat que promogui la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha estat l’encarregada de presentar els objectius del Pacte del Temps: adaptar els horaris dels serveis a les necessitats de les persones; millorar el disseny de l’espai urbà i planificar la mobilitat; potenciar l’administració electrònica; treballar conjuntament amb les empreses i entitats per fer compatible el temps de treball amb el temps de la vida quotidiana; i sensibilitzar sobre la necessitat de conciliar el temps per millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat.

Rognoni ha destacat que, després de la consolidació d’una primera onada de drets civils i polítics i una segona de drets socials, “ara toca apostar pel dret al temps”. La regidora de Família ha afegit que Barcelona “ha estat, és i desitja continuar sent un referent en polítiques del temps”. Amb aquest objectiu ha fet un pas més creant el Pacte del Temps, una iniciativa “de consens que vol ser un espai de trobada per construir una ciutat adaptada, amb un ús adequat del temps i que promogui la felicitat”.

Segons Rognoni, el Pacte del Temps contribueix a una transformació social “cada vegada més necessària” i que “requereix de la implicació i conscienciació de tota la ciutadania”. La regidora també ha apuntat que, amb aquest pacte, l’Ajuntament de Barcelona vol impulsar mesures “concretes, pràctiques, de petit abast, aplicables i transformadores” ja que “els petits canvis són els poderosos”.

Finalment, la regidora Irma Rognoni ha explicat que el Pacte del Temps s’emmarca en els actes de “Barcelona 2014, Any de la Família”, una commemoració a nivell internacional que vol ressituar les famílies i les seves necessitats en el centre de l’atenció pública. En aquest sentit, i seguint les indicacions de Nacions Unides, un del eixos que s’impulsen des de l’Ajuntament de Barcelona en aquesta celebració posa precisament en relació família i conciliació.

L’acte de presentació del Pacte del Temps també ha comptat amb la participació de representants d’institucions i entitats adherides al pacte, que han explicat què aporten i què demanen al Pacte del Temps: Taula del Tercer Sector, UGT, CCOO, PIMEC, Foment del Treball, Cambra de Comerç de Barcelona, FAVB, FAPAC, Xarxa NUST, Ara és l’hora i el Consell de Ciutat

Un cop finalitzat l’acte, els assistents s’han pogut sumar al Pacte del Temps, que actualment ja compta amb 154 adhesions.





Paraules clau

temps/