L’alcalde Trias afirma que “el Tercer Sector, més que sumar, multiplica recursos i arriba a més gent” : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que “el Tercer Sector, més que sumar, multiplica recursos i arriba a més gent”

13/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest matí a l’acte de commemoració del primer aniversari de la Fundació de l’Esperança, de l’Obra Social “La Caixa”. A l’acte hi eren presents la tinenta d’alcalde Maite Fandos; i Jaume Lanaspa, director general de la Fundació La Caixa i patró de la Fundació de l’Esperança. La Fundació de l’Esperança, vinculada a l’Obra Social “La Caixa, es va crear l’any 2013 amb l’objectiu de donar suport a persones vulnerables i lluitar contra la pobresa. Durant el primer any, la Fundació ha atès un miler de persones. Per celebrar aquest primer aniversari, s’ha celebrat una jornada durant tot el dia a la seu de la Fundació i a la plaça Sant Just amb diferents sessions, taules rodones i un lliurament de diplomes als participants de les activitats de l’entitat. L’entitat treballa en un local de l’Obra Social “La Caixa”, al carrer Palma de Sant Just. Els usuaris reben suport en diferents àmbits: béns bàsics (ajudes a l’alimentació, roba, higiene infantil i equipament escolar), suport familiar, assessorament i acompanyament en la cerca de feina i formació prelaboral.

 

 

L’alcalde ha destacat l’important tasca social que es fa des d’aquesta entitat, demostrant cada dia un ferm compromís amb les persones, “des de l’ajuntament us donem les gràcies, fa un any que treballeu, arribant a molta gent que ho necessita”.

Xavier Trias ha assenyalat que els moments complicats, a Barcelona es dóna una dualitat: és una ciutat d’èxit, turística però hi ha també gent que ho passa malament i “les administracions tenim la responsabilitat de treballat per generar cohesió i convivència”. Per això, ha explicat, el consistori ha augmentat els pressupostos per atendre les necessitats socials de la gent que més ho necessita. I aquesta atenció, ha explicat, és fa en col·laboració amb el Tercer Sector, “cada dia més professional, que més que sumar, multiplica recursos, i arriba a més gent, i hem de seguir treballant amb aquesta voluntat de col·laboració per atendre més gent”. Trias ha afegit que sempre necessitarem fundacions, com l’Esperança, i ha recordat, per exemple, que el Banc dels Aliments va néixer en èpoques de bonança. L’objectiu però ha dit és “que la gent tingui feina i no haver de fer caritat. No serà fàcil però ho hem de fer entre tots”

L’alcalde ha destacat també l’important paper dels voluntaris que cada dia ajuden i acompanyen persones en situacions de dificultat o de pobresa a la ciutat però també arreu del país. Finalment, Trias ha lamentat les dificultats econòmiques i polítiques que travessa el país i ha criticat el tractament que rep Catalunya que posa el govern de la Generalitat en una situació molt difícil. i ha afirmat que “hem de tenir capacitat de col·laboració entre tots per un país millor”.





Paraules clau

Fundació de l’Esperança/ Obra Social “La Caixa”/