Xavier Trias aposta perquè la innovació estigui al servei del benestar de les persones : Servei de Premsa

Xavier Trias aposta perquè la innovació estigui al servei del benestar de les persones

05/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí l’acte de presentació del Pla Adapta, un programa conjunt entre la Fundació ONCE, la companyia Ford i la seva xarxa de concessionaris per millorar l’accés a la mobilitat de les persones amb discapacitat a través de vehicles adaptats a les seves necessitats. A l’acte, on s’han mostrat alguns dels vehicles adaptats, hi eren presents, entre d’altres, la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega; la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni; Santiago Sainz, director comercial de Ford Espanya; José Luis Martínez Donoso, director general de la Fundació ONCE; i Xavier Grau, delegat d’ONCE Catalunya.

 

 

El Pla Adapta, de la Fundació ONCE, la marca Ford, i la xarxa de concessionaris de la companyia permet que les persones amb discapacitat puguin provar un vehicle adaptat abans de comprar-lo. El Pla Adapta ofereix una gama de vehicles amb tecnologies molt avançades per poder adaptar-se a les necessitats concretes de cada persona.

L’alcalde ha iniciat la seva intervenció felicitant els responsables de la Fundació ONCE i de Ford per la posada en marxa del Pla Adapta. Trias ha afirmat que “tot el que fem en favor de les persones amb alguna discapacitat és important per la ciutat i pel país”. Barcelona, ha explicat vol ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i ha afegit que “cal que la innovació repercuteixi en el benestar de la gent, i el Pla Adapta que avui presentem s’adapta a aquests objectius”.

Per la seva banda, la regidora Irma Rognoni ha afirmat que “el Pla Adapta és un pla integrador i innovador i una excel·lent aportació a la qualitat de vida i la mobilitat de les persones amb discapacitat”. Com ha dit la regidora, aquest Pla Adapta permetrà normalitzar el procés de compra de vehicles adaptats per persones amb discapacitat, el que representa “més integració i capacitat” i ha destacat el fet que es puguin provar els vehicles, un vehicles que són exemple de l’aplicació de les noves tecnologies al servei de les persones.

Rognoni ha explicat que Barcelona és una de les ciutats més accessibles d’Europa, “i seguirem treballant en aquesta línia”, i que ha estat sempre pionera en l’atenció a les persones amb discapacitat. “Amb plans com el de Ford i Fundació Once, ens ajudeu a seguir avançant en aquesta direcció, construint una ciutat més inclusiva basada en la innovació”, ha finalitzat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ discapacitats/ mobilitat/ ONCE/