Maite Fandos: “L’esport a Barcelona és cohesionador, inclusiu, igualitari i de tothom” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “L’esport a Barcelona és cohesionador, inclusiu, igualitari i de tothom”

15/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Des d’avui, la bandera dels Eurogames 2008 formarà part del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. En motiu del 20è aniversari l’entitat impulsora dels jocs, Panteres Grogues, ha lliurat la bandera a la Tinenta d’Alcalde d’Esports i Presidenta de la Fundació Barcelona Olímpic, Maite Fandos.

 

“El proper dia 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia” ha recordat la Tinenta d’Alcalde d’Esports que ha remarcat “la implicació de l’Ajuntament de Barcelona en la lluita contra l’homofòbia, ja que l’esport a la capital catalana es treballa en diferents àmbits per fomentar la igualtat, la cohesió social i els valors positius, com la tolerància i el respecte.

Barcelona va ser la primera ciutat del sud d’Europa a organitzar els EuroGames, un esdeveniment sota la supervisió de la Federació Europea de l’Esport Gai i Lèsbic. L’entitat Panteres Grogues va assumir el repte i va aconseguir impulsar l’esdeveniment amb més de 5.300 participants de 34 països diferents.

Per la seva part, el president de Panteres Grogues, Jacques Schoofs, ha remarcat la importància de donar visibilitat al col·lectiu LGTB dins de l’esport perquè és un exemple per a l’esport d’elit així com els clubs i entitats esportives per tal de ser oberts davant del col·lectiu i davant d’aquells esportistes que en formen part. El mateix Schoofs ha posat l’exemple dels EuroGames de Barcelona 2008 com un referent i ha explicat la importància de treballar amb els clubs per tal de fomentar aquests valors. Així mateix, ha remarcat la iniciativa que les Panteres Grogues, en el marc del seu 20à aniversari, han emprès amb els clubs de diferents poblacions, com Sabadell, per fomentar la lluita contra la homofòbia.





Paraules clau

esport/ eurogames/ homofòbia/ lgbt/