Nou Barris organitza unes jornades adreçades a joves i a professionals del món de la joventut del districte : Servei de Premsa

Nou Barris organitza unes jornades adreçades a joves i a professionals del món de la joventut del districte

24/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Nou Barris organitza les “Jornades Joves de Nou Barris 2014” que se celebren entre avui, dijous 24 d’abril, i el proper dissabte 26 d’abril, a diversos emplaçaments del districte. Aquestes jornades estan obertes a persones de totes les franges d’edat que treballin en àmbits relacionats amb els joves, com poden ser l’educació, la formació, l’ocupació i el lleure.

Els principals objectius d’aquesta iniciativa són l’anàlisi de les necessitats dels joves; donar a conèixer els recursos per a joves que hi ha al districte; promoure la coordinació i la generació de sinèrgies entre els diferents serveis, projectes i equipaments que treballen amb joves. La trobada té lloc a diferents ubicacions com són l’Espai Jove Les Basses, l’auditori del Parc Tecnològic i les pistes de Via Favència.

La metodologia de treball consisteix en la creació de comissions amb la implicació dels tècnics que treballen amb joves en els diferents equipaments i serveis de Nou Barris. Les jornades es divideixen en funció del públic objectiu de les activitats a dur a terme. Així, dijous es treballa la inserció i formació laboral amb alumnat de 4rt d’ESO; divendres el tema serà l’ocupació amb alumnat de grups de ciències de Batxillerat; i dissabte es tractarà el lleure i la cultura adreçat a tots els joves que ho desitgin.

En concret, avui dijous la jornada té lloc a l’Espai Jove Les Basses (carrer Teide, 20), on tindrà lloc la mostra de tallers per tal de facilitar el coneixement pràctic d’activitats relacionades amb oficis. Són 8 tallers amb un total de 15 alumnes per taller. Finalment, a les 12:30 hores, es fa una mostra de taller de cuina i pica-pica final. Els tallers són de:

• Cuina.
• Reparació de bicicletes.
• Vídeo creatiu.
• Informàtica.
• Reparació de cotxes i motos.
• Monitor/a de lleure i esportiu.
• Tècnic/a de so.
• DJ.

Divendres les activitats tindran lloc al Parc Tecnològic Barcelona Nord i consten d’una visita de 50 alumnes al Parc Tecnològic amb una presentació prèvia de l’espai i una visita al viver d’empreses que acull aquest espai.

Per finalitzar, dissabte es treballarà a les pistes Via Favència. Allà hi haurà una mostra de projectes de joves de l’Espai Jove Les Basses, Casals de Joves de Prosperitat i Roquetes i de la Masia de la Guineueta amb taules informatives. A més, també es podrà gaudir de diverses activitats com són correfoc, skate i es presentaran els projectes artístic dels joves dels equipaments juvenils del districte.





Paraules clau

joves/ Nou Barris/