L’alcalde Trias es reuneix amb l’alcalde de Cali, Rodrigo Guerrero Velasco : Servei de Premsa

L’alcalde Trias es reuneix amb l’alcalde de Cali, Rodrigo Guerrero Velasco

24/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut aquesta tarda a l’Ajuntament el seu homòleg de la ciutat colombiana de Cali, Rodrigo Guerrero Velasco. Rodrigo Guerrero es troba de viatge a Barcelona encapçalant una delegació de la ciutat colombiana que visitarà el Port de Barcelona, la Cambra de Comerç, Barcelona Activa i Barcelona Regional. Rodrigo Guerrero Velasco, metge de formació, és alcalde de la ciutat colombiana des de 2012. L’alcalde Trias ha estat acompanyat pel tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

 

Trias ha explicat al seu homòleg que en el recent viatge a Llatinoamèrica va visitar Colòmbia. Allà, després de reunir-se amb el president Juan Manuel Santos, Trias va expressar la voluntat de Barcelona de mantenir la col·laboració i la cooperació amb les ciutats colombianes de Medellín, Tunja i Bogotà, especialment amb la primera, que forma part de les prioritats de l’acció de cooperació internacional de la capital catalana, especialment en els àmbit de suport al desenvolupament social per mitjà de les transformacions urbanes, i en l’impuls de les smart cities i l’aplicació de les noves tecnologies per millorar la vida de les persones.

Trias ha traslladat a Rodrigo Guerrero Velasco la voluntat del consistori barceloní d’ampliar aquest col·laboració a la ciutat de Cali. Els dos alcaldes han estudiat també la possibilitat de tancar un conveni entre les dues ciutats a fi de poder fer consultories a través de Barcelona Regional i assessorar-los en projectes urbanístics.

La ciutat de Cali està creixent econòmicament i adquirint importància dintre del mapa Colombià. Actualment està elaborant el pla de regeneració urbana de l’entorn de l’Aeroparque Militar i plans de millora de l’estructura urbana de la ciutat. Cali veu a Barcelona com un exemple a tenir en compte per la regeneració urbana que ha viscut aquests últims anys.

Recentment, el director general de Barcelona Regional Willy Müller, va desplaçar-se a Cali per efectuar una reunió amb el gerent d’EMCALI, empresa de l’entorn municipal prestadora de serveis públics de l’Ajuntament de Cali. Durant aquesta reunió es van tractar diferents temes sobre el desenvolupament del pla estratègic de regeneració urbana de la zona Aeroparque Militar i d’altres possibles projectes on l’Agència de Desenvolupament urbà, Barcelona Regional, podria assessorar.





Paraules clau

Alcalde Trias/ cali/